.

.

TOTS 21

Unió de l’avinguda Catalunya amb l’N-340, un encreuament perillós

Creixell demana una doble solució als problemes de mobilitat, seguretat i connexió amb l’N-340. A tal fi, l’alcalde ha desplegat una doble estratègia, on es demana via Madrid que els pressupostos generals de l’Estat ho incloguin, alhora que té pendent una reunió amb el cap de la Unitat de Carreteres a Tarragona. Jordi Llopart ha recordat a Tots21 que es tracta ‘de dues inversions que estaven previstes fet temps enerere i ni es van tirar endavant’ per part del Govern central.

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha mantingut diverses converses telefòniques amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en relació a diferents qüestions relatives al pas per Creixell de la carretera N-340. Ara per ara el consistori està pendent que es confirmin el més aviat possible dia i hora per mantenir una reunió presencial a Tarragona.

Els temes principals d’aquestes converses mantingudes fins ara i que són projectes que depenen de l’Estat, són principalment dos: la ubicació d’una rotonda a la N-340, a la cruïlla amb l’entrada principal de Creixell per l’avinguda Catalunya, i l’altre la construcció d’un pas elevat per creuar la carretera N-340 entre La Plana de Creixell i la Barquera de Roda de Berà.

La rotonda

Pel que fa a la rotonda de la cruïlla amb l’avinguda Catalunya, ja existeix un avant-projecte que, en el seu dia es va quedar sense dotació pressupostària per part del Ministeri i es van destinar els diners a fer altres rotondes a la zona de les Terres de l’Ebre. ‘La rotonda salvaria un encreuament perillós, més propi d’una altra època, que incrementa molt la circulació a partir de la Setmana Santa i tota la temporada estival’, ha destacat Llopart.

En relació al pas elevat, l’Ajuntament de Creixell ha tramès al Ministeri ‘les nombroses queixes que hem rebut dels veïns de la urbanització creixellenca de la Plana en relació a la problemàtica que es genera’, sobretot a l’estiu per l’accés de vianants des de la Plana cap a la zona de la platja, afirma l’alcalde.

Mitjançant el grup parlamentari Plural – Juntsxcat al Congrés dels Diputats-, l’alcalde Jordi Llopart ha demanat al Govern Espanyol que inclogui aquests dos projectes en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 que s’han d’aprovar avui al Congrés dels Diputats. ‘Des de l’ajuntament de Creixell creiem també que és molt necessari buscar una solució a l’estat actual de l’asfalt de l’N-340 entre Torredembarra i el Vendrell i especialment al seu pas per Creixell’, ha destacat Llopart.

Finalment, des de l’ajuntament de Creixell també som molt conscients de la problemàtica generada per les bandes rugoses de l’AP-7 i les molèsties acústiques que ocasionen als veïns i veïnes, especialment als residents de les zones properes d’aquesta via. En aquest sentit, hem demanat al Ministeri que actuï en conseqüència per solventar el problema.

J. Garcia