.

.

TOTS 21

L'alcalde en funcions d'Altafulla, Fèlix Alonso, amb les mans obertes parlant amb el regidor d'urbanisme en funcions Jordi Molinera.

L’alcalde en funcions d’Altafulla, Fèlix Alonso, amb les mans obertes parlant amb el regidor d’urbanisme en funcions Jordi Molinera. Foto: Tarragona21

L’alcalde en funcions d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha denunciat que ADIF està realitzant obres del tercer fil al municipi sense els permisos per part de l’Ajuntament.

Alonso ha etiquetat de «sorprès de mal gust» el fet de trobar-se els operaris d’una empresa subcontractada per ADIF treballant en les obres pel tercer fil.

Cal recordar que Altafulla té un contenciós amb el Ministeri de Foment per les obres del tercer fil.

Des de l’Ajuntament s’ha explicat que ni ADIF Tarragona, ni el sotsdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra, no hi havia cap coneixement de les obres del tercer fil.

Després de parlar amb l’empresa que feia l’obra, aquests han parlat amb ADIF Barcelona, i han aturat l’obra.

ADIF segons l’Ajuntament, no té els permisos d’obres que hauria demanat divendres i que el consistori no hauria donat el vistiplau per a realitzar aquestes obres en via pública.

Les obres s’han aturat a causa d’aquests permisos i de la manca de seguretat que té l’obra. En principi en dos dies ADIF podria reprendre les obres si l’Ajuntament no arriba a un acord amb la gestora dels ferrocarrils espanyols.

Fèlix Alonso ha assegurat que se seguiran totes les passes legals per aturar l’obra o per demanar mesures cautelars fins que no surti una sentència del contenciós entre l’Ajuntament i el Ministeri de Foment.

Les obres que s’estan realitzat és una canalització del cablejat amb la incorporació de fibra òptica per la senyalització de la via.

Responsables d’ADIF es reuniran aquest dijous a les nou del matí amb representants de l’Ajuntament d’Altafulla per explicar les obres.

Fèlix Alonso ha anat més enllà d’Altafulla i ha explicat que segons els han comentat gent propera a ADIF, algunes de les obres del tercer fil ja podrien estar fetes a la via actual fins al Port de Tarragona.

L’alcalde en funcions d’Altafulla ha recordat que si la intenció d’ADIF és convertir la línia en una via de mercaderies «ens trobaran sempre en contra» ha recalcat Alonso.

Imatge de les obres. Foto:Tarragona21

Imatge de les obres. Foto:Tarragona21