.

.

TOTS 21

Gravat de l'assalt de les tropes de napoleó a Tarragona l'any 1811.

Gravat de l’assalt de les tropes de napoleó a Tarragona l’any 1811.

L’Ajuntament negocia amb Francesc Pintado, propietari de la col·lecció napoleònica més important de l’Estat espanyol, per aconseguir que aquesta es quedi a Tarragona.

La Tinent d’Alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha assegurat que les negociacions van pel bon camí i que tot fa pensar que la col·lecció es quedarà a la ciutat.

Floria ha dit, que encara no hi ha un lloc determinat per la seva exposició, ja que primer han de parlar amb Francesc Pintado qui ha de decidir on vol que se situï el valuós material del qual disposa.

La col·lecció té 150 peces de l’època napoleònica. Cal recordar que la història de Tarragona va lligada també a la Guerra del Francès i la invasió napoleònica i posterior alliberament.

El setge de Tarragona l’any 1811 comandat pel mariscal Suchet és un dels episodis èpics de la Guerra del Francès al nostre país.

Crítiques d’Albert Abelló

D’altra bdana, l’alcaldable de CDC, Albert Abelló, qualifica de “lamentable” que un alcalde de capital catalana “hagi estat a punt de perdre una excepcional col·lecció de peces napoleòniques per desídia i falta d’interès del govern municipal”.

“No podem més que felicitar-nos perquè la col·lecció, finalment, resti aquí, i felicitar als impulsors de la iniciativa. Però gairebé perdem aquestes relíquies, un exemple més de la incapacitat d’un govern municipal a l’hora de recollir les peticions ciutadanes. Aquest govern municipal socialista està esgotat i no vol rebre a cap ciutadà amb ganes de fer gran la seva ciutat”, ha dit.

“És vergonyós que s’hagi d’arribar a crear un grup de pressió a Facebook perquè Ballesteros consideri la seva decisió i accepti, finalment, la cessió de la col·lecció”, manifesta Abelló, que considera que la proliferació de demandes a les xarxes socials cap a l’Ajuntament hauria de ser una anècdota i no la norma per aconseguir les coses. La falta d’interès i d’escola activa en els temes de ciutat per part del govern municipal socialista s’està fent cada cop més evident.