.

.

TOTS 21

Pau Ricomà. Foto: Twitter

Des que s’ha fet pública la sentència del procés, a dos quarts de deu del matí d’aquest dilluns, la cadena de reaccions via xarxes socials és constant. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat contundent: ‘Commogut per la sentència injusta i venjativa. Continuarem persistint en la lluita democràtica per un país lliure i just. Ens en sortirem’.

Al seu torn, el portaveu de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, condemna la sentència: “El dia és greu. Avui es confirma que no només es posa a la presó els líders socials i polítics del nostre país, sinó també els nostres ideals. Condemna absoluta a la sentència, perquè som un ajuntament compromès”.

Puig també ha fet una crida a la mobilització pacífica. “Som gent de pau i no deixarem que ens posin l’etiqueta de violents”. I ha afegit: “Que quedi clar que això no va de persones independentistes ni unionistes, va de democràcia. Abans que res som democràtics perquè la democràcia és la solució, no ho és ni els jutges, ni la policia, ni la presó”.

Hermán Pinedo: ‘Aberració judicial’

Al seu torn, el conseller d’En Comú Podem Hermán Pinedo, membre de l’equip de govern, ha tuitejat: ‘Tota la meva solidaritat i suport a les persons condemnades i a les seves famílies. Exercir i defensar els drets finamentals mai no pot ser sedició. Espanya i la seva gent és millor que aquesta aberració judicial a la que hem assistit avui.

L’Ajuntament de Tarragona ha suspès tota la seva activitat institucional i, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà -de viatge fora del país- s’afegirà demà a les mostres de rebuig a la sentència.

Dídac Nadal, portaveu municipal de Junts x Tarragona, ha tuitejat: ‘És una injusta barbaritat. Consternats, sí, però determinats en la lluita per la democràcia i la llibertat. No defallirem!’

Per la seva part, la portaveu municipal de la CUP, Laia Estrada, ha reaccionat a Twitter exposant les penes, inclosos ‘els 7 empresonats dels CDR, el miler de persones represaliades i les persones exiliades’ i acaba afirmant: ‘Independència, amnistia, desobediència’.

Concentració espontània davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona Ràdio

Altrament, la Diputació de Tarragona ha anunciat: ‘Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de la Diputació de Tarragona, @nllaurado, anul·la la seva agenda i assistirà a la declaració institucional que es farà aquest matí al Palau de la Generalitat. També se suspenen els actes institucionals més immediats’

L’alcadessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha tuitejat: ‘Gran tristesa. Malauradament cap sorpresa en dictar la sentència. Han jutjat les idees i ens han sentenciat a tots. Llibertat!’. L’Ajuntament ha suspès els actes institucionals.

L’Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari dimecres vinent per condemnar la sentència, seguint així la petició feta per l’AMI i l’AMC.

D’altra banda, els universitaris estan convocant a través de les xarxes a Tarragona i Reus a formar columnes de protesta mentre davant l’Ajuntament de Tarragona s’està concentrant gent un cop coneguda la sentència. L’ANC de Tarragona crida també a buidar les aules, mentre el CDR de Cambrils anuncia: ‘Els avis i les àvies anem a 2 quarts d’11 a la Plaça de la Vila a fer soroll i a les 19h de la tarda serem a l’Ajuntament’.

Altrament, el Govern de Reus ha acordat aquest dilluns 14 d’octubre suspendre tota activitat institucional en senyal de desacord amb la sentència del Tribunal Suprem contra els “presos polítics”. La decisió afecta tota l’agenda pública del Govern i la convocatòria de les diverses comissions informatives, que queden anul·lades.

Les colles castelleres

Les colles castelleres de la ciutat comencen a pronunciar-se també via Twitter. Així, la Colla Jove afirma: ‘Quina injustícia! Ara, més que mai, catalans i catalanes, al carrer! Responem davant d’aquest Estat vergonyós i inhumà. Entre totes i tots, fins la victòria!’

Els Xiquets ‘rebutgem frontalment una sentència totalment injusta. Tot el nostre suport a les preses i a les seves families. Votar no pot ser un delicte, sempre estarem al costat de la democràcia i la llibertat!’.

L’AMI demana l’amnistia

Al seu torn, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associaciació Catalana de Municipis han proposat a tots els electes catalans que, per mostrar el rebuig institucional, sol·licitin la convocatòria d’un ple extraordinari en les properes 72 hores amb un sol punt a l’ordre del dia que sigui l’aprovació d’una moció per demanar l’amnistia dels presos.

J. Garcia