TOTS 21

Imatge del pas de vianants del Passeig Marítim. Foto: Ajuntament

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), que se celebrarà diumenge, 28 de juny, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha volgut mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones, així com el seu compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets del mateix col·lectiu. Per aquest motiu, ha pintat tres passos de vianants del municipi (davant de l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, davant de l’escola de Vandellòs i al passeig marítim) amb els colors de la bandera multicolor que representa el col·lectiu LGTBI i ha penjat la bandera irisada a diversos equipaments municipals (l’Espai Jove de l’Hospitalet; el Centre Cultural Infant Pere, l’Oficina de Turisme, el Casal de Vandellòs i Ca la Torre).

A més d’aquestes accions simbòliques, el consistori, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha organitzat el sorteig d’un pack d’articles “rainbow”, al seu perfil d’Instagram (@igualtatvh) amb l’etiqueta #SENTOORGULL.

La Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, així mateix, compartirà aquests dies a la seva pàgina de Facebook uns enllaços a la bibliografìa bàsica de cultura gai, lèsbica i transsexual elaborada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Barcelona; i el dossier que ha elaborat amb una selecció de llibres i pel·lícules que hi ha disponibles a les biblioteques municipals. Les persones inscrites a les biblioteques municipals també rebran aquesta informació via Whatsapp.

“Amb aquestes accions volem donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom, però creiem que les mostres de suport al col·lectiu LGTBI han de ser permanents i per això des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp i amb la Generalitat de Catalunya, treballem per implementar polítiques d’igualtat al municipi”, ha apuntat el regidor d’Igualtat, Diego García.

El Dia de l’Orgull Gai se celebra cada 28 de juny perquè en aquesta data es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) el 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Aquest dia hi va haver una batuda policial al pub Stonewall Inn en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de forma espontània diverses revoltes i manifestacions violentes que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món.

Redacció