.

.

TOTS 21

Acció Social fa una crida general als rodencs i rodenques majors de 18 anys que vulguin formar part dels projectes que es duen a terme i dedicar una part del seu temps en ajudar als demés.

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament ha posat en marxa un nou projecte amb l’objectiu d’oferir companyia a la gent gran i millorar la seva qualitat de vida. “Voluntaris de companyia” està adreçat a persones grans que pateixin soledat no volguda i que necessitin unes hores d’acompanyament al dia. Els voluntaris visiten a l’usuari al seu domicili per fer-li companyia, llegir un llibre, conversar sobre qualsevol tema, o bé l’acompanyen a passejar al carrer, per tal de retornar-li les ganes de socialitzar-se.

Actualment el projecte compta amb cinc voluntaris i cinc usuaris inscrits. L’Ajuntament, per aquest motiu, fa una crida a totes aquelles persones que desitgin dedicar unes hores a la setmana, ja sigui de forma habitual com puntual, per col·laborar-hi.
Per altra banda, les persones grans que vulguin rebre aquest servei de companyia poden dirigir-s’hi a l’edifici de la regidoria d’Acció Social, al carrer Joan Carles I, 54.

Més voluntaris per al projecte “Bon dia”

Aquest projecte, que funciona a Roda de Berà amb gran èxit des de fa cinc anys, es un suport que ofereix la regidoria d’Acció Social per a les persones grans que viuen soles i no compten amb cap assistència, ni familiar ni de cap servei extern. Es duu a terme gràcies a la col·laboració dels voluntaris de la regidoria, que recentment s’han incrementat fins a un total de vuit, els qui efectuen una trucada diària, de dilluns a divendres, a primera hora del matí, per tal de comprovar que les persones grans usuàries es troben bé i, al mateix temps, donar una major tranquil·litat als seus familiars. En el cas que no es rebés resposta s’activaria un protocol mitjançant el qual en primera instància s’avisa a familiars, amics i veïns, per saber si estan bé.

Actualment un total de vint-i-dues persones reben el servei. Les persones que estiguin interessades en participar-hi poden sol·licitar-ho de forma presencial, al carrer Joan Carles I, 54, o bé al telèfon 977 80 93 38, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.