.

.

TOTS 21

Imatge de l’Ajuntament dels Pallaresos

L’Ajuntament dels Pallaresos serà el primer del nostre territori que ha anunciat que celebrarà un ple presencial. Serà el proper dia 14, dijous, tres dies després d’iniciada la fase 1 de desconfinament de la població i de l’activitat econòmica al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, on els índexos de contagi són molt baixos.

La decisió s’ha pres justament ‘perquè la Regió Sanitària del Camp de Tarragona entra en fase 1 de desconfinament el dilluns, dia 11, amb el descens de la corba de contagis, perquè el mateix parlament i el Congrés dels Diputats celebren plens presencials, com altres consistoris catalans i comunitats autònomes’, ha subratllat l’alcalde, Xavier Marcos.

Es considera que ja no té sentit celebrar plens telemàtics quan ja n’hi ha presencials i quan la població ja pot sortir en franges horàries, i a partir de la setmana que ve podrà gaudir de terrasses, comerços, hotels i càmpings o circular amb cotxe mantenint la seguretat.

Per fer efectiu el ple es posaran en marxa un seguit de mesures de distanciament, seguretat i precaució en la línia amb les que es posaran en funcionament a partir de dilluns a tot l’Estat i les que ja hi ha en marxa. Ho resumeix l’alcalde: ‘Hem instal.lat taules individuals per als regidors, l’alcalde i la secretària municipal seran els únics que s’asseuran a presidència. Els dos líders de l’oposició s’asseuran amb una separació de dos metres, i la resta de portaveus i regidors ho faran a la sala, amb taules individuals. Es retiraran per tant les cadires del públic’.

A l’entrada de l’Ajuntament hi haurà instal.lat un control amb hidrogel, repartiment de guants i mascaretes i la sala de plens estarà descontaminada, amb les finestres obertes. El públic s’habilitarà al vestíbul de l’Ajuntament, amb control d’aforament, i seguirà el ple per altaveu. Abans del dia 14 tindrà lloc també una comissió informativa presencial.

La decisió ha provocat el rebuig del grup municipal Junts x Catalunya-Els Pallaresos, a l’oposició, que ha entrat un escrit afirmant que els seus regidors no assistiran ni a la comissió ni al plenari, i reclamant un ple telemàtic. JxCat Els Pallaresos sol.licita que l’Ajuntament ‘celebri les reunions dels òrgans col.legiats (comissions informatives, Plens.) de manera telemàtica, tal com recomana l’Associació Catalana de Municipis, i la resta d’administracions públiques, donada la situació excepcional que estem vivint’, segons han fet públic a Facebook. També han demanat a l’Ajuntament que els informi perquè ‘incompleix amb l’establert al ROM (Reglament Orgànic Municipal) pel que fa a la periocitat de les sessions. Pensem que la prevenció i el benestar de tots, ha de ser primordial pels ciutadans’.

La decisió de l’equip de govern no amaga un intent d’anar retornant a la normalitat i la tranquil.litat, que la ciutadania vagi deixant enrere els temors que la pandèmia de la covid-19 ha provocat, especialment en un població castigada per les desenes de morts viscudes a la residència Nostrallar, que va ser intervinguda pel Departament de Salut després de la denúncia cursada per l’Ajuntament sobre la seva gestió. ‘Hem estat pioners en la denúncia de les pràctiques de la residència, i després van venir d’altres denúncies d’altres municipis, i ara som pioners a celebrar plens presencials’, ha subratllat l’alcalde.

Redacció