TOTS 21

El conseller Xavier Puig, durant la roda de premsa. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Tarragona disposarà d’un gerent de l’àrea de Territori abans de finals del primer semestre d’enguany. Aquesta figura administrativa, contemplada ja a la Relació de Llocs de Treball, és considerada clau pel conseller de l’àrea, Xavi Puig, de cara a aconseguir una estructura més eficient en el funcionament del dia a dia municipal. Una carènca  destinada a resoldre dues vesants. La primera és de caràcter general, que busca millorar la maquinària del consistori. I la segona, més específica i centrada en l’àmbit d’Urbanisme, es veu agreujada per la necessitat de reaccionar amb diligència davant l’anul·lació del Pla General Urbanístic per part del Trbunal Superior de Justícia de Catalunya.

En la planificació de caire més estratègic, Puig afirma que a l’ajuntament «falten gerents o directors, se’ls pot dir com es vulgui. No pot ser que els regidors haguem d’estar immersos en la gestió diària i pendents dels detalls administratius. La funció dels consellers ha de ser la de dissenyar polítiques, la de representació exterior, la de tenir un bon criteri i la d’estar amatents de les necessitats de la gent. Per això cal anar cap a una organització racional i començar a apostar per figures intermitges que puguin fer front a aquesta dinàmica interna» destinada a engrassar la mecànica. En aquest punt assegura que l’actual consistori «ha heretat una estructura que no és la més coherent. Perquè ara per ara, les funcions gerencials les assumeixo jo en l’àrea de Territori amb el suport de la vicesecretària municipal i secretària de l’àrea, Núria Pallarès, juntament amb els tècnics. Aquest sobresforç que se’ls exigeix a determinades persones no és la forma òptima de funcionar. Cal anar en la línia del que ja hem iniciat amb el conseller Jordi Fortuny a Personal, instaurant la figura del responsable de Recursos Humans».

Aquesta argumentació es complementa amb la visió més tàctica, és a dir, més pegada al Territori. «És evident que amb el POUM fora de joc cal donar el pas d’incorporar un gerent», afegeix deixant clar que el procés estarà enllestit «durant el primer semestre d’enguany», amb un procediment de concurrència encara per definir però que ha de tenir unes consideracions tècniques innegociables. «La persona que voldria per aquest càrrec no és només un tècnic preparat, que ja en tenim i de molt bons. El perfil hauria de completar-se amb el d’un directiu amb empenta i amb capacitat de lideratge, de gestió de grups, que hagi conegut prèviament el funcionament intern municipal i d’una àrea com la d’urbanisme i, sobretot, molt pencaire».

J.Siré