.

.

TOTS 21

Ricomà, amb bona part del seu equip de govern, ha comparegut d’urgència avui davant la premsa. Foto: Tarragona21

‘Un desgavell’, ‘horaris irracionals’, ‘inacceptable’, ‘una desconnexió ferroviària que no té cap sentit’. A Tarragona, no hi haurà més freqüències de trens regionals ni tampoc més serveis de nit i les mercaderies seguiran passant per la costa. L’Ajuntament de Tarragona se sent enganyat amb la imminent posada en marxa, dilluns vinent, del Corredor Mediterrani ferroviari per quant a part de perdre els trens Euromed, no es respectarà el pacte signat amb la Generalitat i altres alcaldes afectats del territori de mantenir i incrementar freqüències de trens regionals fins a Barcelona.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha comparegut d’urgència aquest matí davant la premsa i acompanyat per bona part del seu equip de govern -en una imatge d’unitat i solemnitat-, per exterioritzar la profunda decepció existent amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i amb l’operador Adif per quant ‘no s’han respectat els acords a què vam arribar’. La prioritat era trens a Barcelona cada mitja hora, que no existirà. Hi hi haurà freqüències ‘estranyes’, ‘mala connexió amb el Camp de Tarragona i mal estat dels trens’.

La posada en marxa del Corredor suposarà que les mercaderies seguiran circulant per Tarragona ‘mentre els passatgers ho faran per la via del Corredor’, ha expressat gràficament l’alcalde. ‘Seguirem defensant que les mercaderies passin per l’interior i els passatgers per on viuen les persones -la costa-‘.

Horaris ‘irracionals’

Ricomà ha afirmat que esperava que es racionalitzarien els horaris de trens regionals, ‘tal com se’ns havia dit des de Territori’, i ‘malauradament no ha estat així’. ‘A la darrera reunió mantinguda a l’agost se’ns va explicar que hi hauria unes freqüències de mitja hora de regionals que passarien per Tarragona i que s’allargaria els horaris de nit, i resulta que ens hem trobat amb uns horaris tan o més irracionals que els que hi havia fins ara’.

‘No s’entén’ el que s’està fent, ha recalcat l’alcalde, que a més s’ha mostrat doblement molest per haver-se assabentat ‘per la premsa’ dels nous horaris, que Territori va donar a conèixer ahir dijous a través del seu web sense informació directe. ‘No hem tingut una reunió prèvia i crec que Tarragona s’ho mereixia, per tal que ens expliquessin l’afectació real dels trens regionals’.

Esquerda entre els alcaldes

El coneixement de les freqüències ha obert de facto una escletxa entre els alcaldes, ja que tant Salou com Cambrils se senten satisfets amb els resultats que comporta l’entrada en funcionament del Corredor i les afectacions que comporta en Regionals i Euromed. Ricomà ha estat molt clar disparant contra aquesta complaença: ‘M’agradaria veure com queden els seus territoris dintre d’uns anys’. El que ‘havia de preservar la unitat d’acció’ entre municipis ‘era el Departament de Territori’, ha afirmat.

‘En un moment que tothom pren consciència de reduir les emissions i posar en marxa polítiques de transport sostenible, s’està aplicant mobilitats pròpies de principis del segle XX. No es pot admetre de cap de les maneres’ el nou model, ‘un desgavell’ que afecta sobretot els ciutadans que usen trens regionals. L’ordenació ferroviària del Camp de Tarragona, per tant, ha esdevingut ‘una absoluta desordenació’.

El seguit de frases contundents ha estat constant: ‘Cal una resposta unitària com a ciutat’, ha reclamat. Ricomà ha convocat una Junta de portaveus municipal la setmana que ve a tal fi: ‘D’aquí s’han de prendre mesures clares de posicionament polític respecte a una desconnexió ferroviària que no té cap sentit’. L’equip de govern no descarta en absolut mobilitzacions al carrer de la mà de les plataformes a favor del transport públic.

‘Una situació que era molt penosa, que era treure els trens Euromed s’havia de compensar d’alguna manera amb el trànsit dels regionals, però seguirem amb horaris irracionals i a més, tenim molt poques esperances que millorem la qualitat, amb un compromís d’inversins de l’Estat en Rodalies que no s’ha acomplert’, ha continuat l’alcalde de Tarragona. La situació és inacceptable.

La Generalitat no informa

Ricomà es va posar en contacte ahir amb el Departament de Territori, concretament amb el secretari d’Infraestructures. ‘Entre els alcaldes del Camp i la Generalitat hi ha un acord de treball, que va acceptar Renfe, i al final, Adif no ho tira endavant. Aleshores, de què serveix que la Generalitat tingui competències traspassades en ordenació dels trens regionals, si no ho pot fer’. Hi ha estat clar: ‘Informació entre el Departamen de Territori i l’Ajuntament de Tarragona no ha existit’.

És vàlid el pacte entre els alcaldes? ‘Li falta concreció’, ha respost Ricomà.

Jaume Garcia