.

.

TOTS 21

L’objectiu és enfortir relacions afectives igualitàries i respectuoses entre persones

L’objectiu és enfortir relacions afectives igualitàries i respectuoses entre persones

La conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona engega una nova fase de la campanya Respecta’m per abordar de manera més directa les violències sexuals i afectives.

La campanya, que s’iniciarà els propers dies,   reforçarà la vessant més intima de les relacions per aconseguir nous codis més igualitaris i respectuosos i incidint en la consciencia col·lectiva. Hi haurà nous missatges  que ajudin a qüestionar i fer front més directament situacions i conductes violentes que es donen en les relacions afectives amb massa freqüència.  Per exemple, alguns dels missatges seran: ”No em diguis com m’he de vestir”; “No controlis el meu mòbil”; “No em diguis amb qui puc quedar”; “No m’hi obliguis si no en tinc ganes”; “No m’avergonyeixis per les meves idees”; “No menyspreïs el meu treball”. Cadascun d’aquests missatges va acompanyat d’un breu comentari sobre la violència.

La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “l’objectiu de la campanya és enfortir les relacions afectives igualitàries i respectuoses entre persones”. També es vol generar debat interpersonal sobre les relacions que mantenim i  treballar la consciencia col·lectiva per unes relacions lliures de violència. Per aquest motiu, es vol incidir en l’àmbit educatiu i social, on les persones es mouen diàriament: comerços, mercats, llocs d’oci i esport, etc., per tal d’intentar que les accions quotidianes es visualitzin els espais lliures de violència. Per això, s’ha editat material de difusió i es facilitarà formació i recursos a les empreses, comerços i professorat que s’hi vulgui implicar.

Els elements dissenyats són: díptics amb la informació bàsica de la campanya, cartells amb els missatges, vinils pels autobusos municipals i les  marquesines, punts de llibre, penjolls de paper per als panys de les portes, etc.

Els fons rebuts del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere per ajuntaments ha facilitat recursos econòmics per reforçar la intervenció de l’Ajuntament de Tarragona en la lluita contra la violència des de diferents àmbits, una de les quals ha estat pel Respecta’m.

La campanya Respecta’m iniciada fa tres anys en el marc de la Festa Major s’orienta a la prevenció de conductes sexistes en l’oci nocturn de Tarragona i s’ha anat ampliant a altres contextos com l’àmbit educatiu i l’entorn laboral. Enguany es repetirà l’experiència de la darrera Festa Major de Tarragona i hi haurà un espai – el Punt Lila-  per atendre i acompanyar a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió sexista o LGTBIfòbica.