.

.

TOTS 21

Exemplars del nou butlletí amb la doble pàgina dedicada als grups municipals

L’Ajuntament de Salou ha començat a repartir aquest matí de divendres el nou butlletí municipal, que va ser objecte de polèmica els darrers dos plens municipals. El consistori recupera així un òrgan en format paper el darrer número del qual havia sortit en novembre de 2011.

El butlletí recull, a més de la informació municipal, els articles d’opinió dels grups municipals, però no el del PP perquè aquest utilitzava expressions “ofensives” que se saltaven el Reglament de paticipació dels grups municipals en mitjans de comunicació municipals, sergons l’equip de govern.

Aquesta absència va provocar al darrer ple la protesta del portaveu del PP, Mario García, la formació del qual es troba ja a l’oposició després de trencar-se el pacte amb CiU-FUPS. En el ple, García va titllar de “censura” l’actitud de l’equip de govern vers el butlletí. Fons del consistori han afirmat que  l’article “incomplia el reglament aprovat per unanimitat dels grups en 2005” en emprar paraules “desqualificatòries i ofensives”. També han afirmat que se’l va posar en coneixement d’aquesta situació, però el PP va preferir no enviar un nou article.

Portada del nou butlletí municipal

En 2005, els grups municipals van aprovar per unanimitat el reglament, pel qual s’estipulava diverses normes, com ara que els articles d’opinió dels grups municipals versarien sobre Salou i sobre la gestió municipal al temps que s’evitaria l’ús de mots desqualificatius, ofensius o insultants.

D’altra banda, el nou butlletí, que tindrà una aparició bimensual, està editat tant en català com en castellà, una aposta de sensibilitat amb una població com Salou, que de sempre ha acollit gent vinguda de diferents punts d’Espanya. El número editat, en format tabloide, disposa de 24 pàgines, 12 en cada llengua.