TOTS 21

El plenari de l’Ajuntament de Riudoms, ha aprovat aquest dijous 20 de maig una moció impulsada per Riudoms per la Independència-ANC, amb col·laboració del Consell Local per la República i el col·lectiu d’Avis i Àvies per la llibertat on s’explicita la «voluntat de l’Ajuntament d’exercir la seva sobirania fiscal i iniciar els mecanismes necessaris per tal de procedir al pagament de l’impost sobre la renda de les persones físiques a l’Agència  Tributària de Catalunya (ATC)». La moció ha estat aprovada per 12 dels 13 regidors (Junts, ERC i CUP).

Així doncs, l’Ajuntament de Riudoms es converteix en un municipi que farà sobirania fiscal ingressant els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. D’aquesta manera, Riudoms s’uneix amb altres municipis com Vic, Girona, Falset, Valls, o Igualada, i pagarà els impostos a l’Agència Catalana.

L’Assemblea insta la resta de consistoris independentistes a exercir la seva sobirania i preparar la Generalitat per a una futura ruptura amb l’Estat espanyol.

La campanya “Jo pago a Catalunya”, pretén empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una eina d’estat indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. D’aquesta manera, l’Administració catalana estarà preparada per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.

Redacció