.

.

TOTS 21

Marina Berasategui (ERC), Carles Pellicer (Junts per reus) i Anreu Martín (PSC, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Tots21

L’Ajuntament de Reus ha reclamat aquest matí deixar-se de «converses absurdes» i ha refermat la voluntat que l’estacio intermodal que s’ha de construir a l’aeroport de Reus connecti directament amb Barcelona per mitjà de Sants o la Sagrera abans que amb l’aeroport del Prat. «Si no connecta amb Barcelona no té cap sentit», ha assenyalat l’alcalde, Carles Pellicer, deixant clar que aquest trajecte «és el que genera massa crítica i dona sentit a la ciutadania. La gent que treballa hi podrà arribar en 35 minuts. A més, és un servei que es donarà a la gent de tota la nostra àrea metropolitana». I en aquesta línia Pellicer ha defensat que el projecte d’interconnectivitat «sempre s’ha pantejat seguint els models de París i Londres, on aeroports complementaris al principal connecten amb la capital, no amb l’aeroport».

El batlle ha reiterat la seva «plena confiança en l’acord arribat entre la Generalitat i el govern espanyol» i ha recalcat que des del consistori no s’entrarà en «polèmiques sense sentit. Per fer declaracions importants s’han de tenir fonaments». La roda de premsa d’avui s’entén si s’enllaça amb les idees expressades ahir pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, a ‘La Vanguardia’, exigint la connexió directe entre els dos aeroports. Segons ell «el contrari seria una discriminació contra l’aeroport de Reus (…) Si es vol atreure trànsit aeri a la Costa Daurada és clau que els aeroports estiguin connectats».

La compareixença davant dels mitjans ha estat realitzada formalment pels membres de la comissió d’infraestructures municipal (d’aquí la presència de la republicana Marina Berasategui i el socialista Andreu Martín), que s’havia reunit minuts abans per consensuar una declaració institucional. Els punts acordats en aquestsa reunió són els següents:

  1. Celebrem l’acord perquè al territori hi hagi estació Intermodal de l’Aeroport de Reus connectada a Barcelona/El Prat.
  2. L’estació de l’aeroport fa més de 10 anys que té un projecte redactat. No és una idea nova.
  3. Aquesta estació, i així ho hem entès, sempre s’ha plantejat seguint els models de París i Londres, on aeroports complementaris al principal connecten amb la capital, no amb l’aeroport.
  4. Aquest és l’acord al qual Estat i Generalitat han arribat i ens hi sentim còmodes.
  5. Demanem evitar polèmiques absurdes i declaracions que qüestionin un model descentralitzat d’èxit a nivell europeu i que permet estructurar el territori en clau país.
  6. Aquesta infraestructura és important pel territori i perquè tothom s’alineï per avançar en el model intermodal d’àrea metropolitana.
  7. Ara toca centrar-se en el desplegament de l’acord i el calendari.
  8. Aquest Ajuntament només fa declaracions respecte a informacions oficials contrastades.

J.S.