.

.

TOTS 21

Imatge de peces de simobologia històrica de l’edifici del carrer Sant Llorenç trobades en un contenidor de runes. Foto: Faccebook Modernismo Cotidiano

L’enderroc de dos edificis noucentistes de Reus pel perill d’esfondrament que presentaven situats al carrer Sant Llorenç i al passatge de l’Escorial (de propietat municipal), va ser denunciada ahir tant pel grup d’amics d’Unesco de Tarragona com per l’ex president de la Generalitat, Quim Torra, a Twitter. Des de l’ajuntament de la capital del Baix Camp s’ha volgut sortir al pas d’aquestes crítiques precisant tres punts que explicarien la decisió.

El consistori recorda que “l’informe tècnic de l’arquitecte municipal diu que s’havia d’enderrocar per criteris de seguretat, pel risc d’esfondrament”. A més, asseguren que l’edifici del carrer Sant Llorenç “estava afectat pel planejament urbanístic des de fa anys i no tenia protecció patrimonial. No podia tenir cap altre ús, allà hi ha previst un carrer segons el planejament”. Finalment, deixa clar que “el procediment ha seguit tots els tràmits necessaris i ha estat sotmès a informació pública amb el corresponent període d’al·legacions”.

Redacció