.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Reus contractarà a 25 persones en el marc de Treball i Formació, el programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinat a la contractació de persones en situació d’atur, totes a jornada completa. Una de les treballadores es va incorporar el passat mes de desembre al departament de Recursos Humans, mentre que 24 participants del programa s’incorporaran el 17 de gener de 2022, i desenvoluparan tasques en diversos departaments: Benestar Social, Relacions Cíviques, Medi Ambient, Salut Pública i Ciutadania, Arxiu, Educació, Centres Cívics, Intervenció, Gestió Tributària, RRHH i Brigades.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, afirma que “des de l’Ajuntament de Reus apostem per la creació de llocs de treball amb recursos propis i aprofitem les oportunitats d’altres administracions per generar ocupació; i més en casos com el programa Treball i Formació dirigits a qualificar professionalment persones en situació d’atur.”

El SOC subvenciona els contractes de treball d’una durada de 12 mesos a jornada completa, així com les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral. També subvenciona les accions d’acompanyament tècnic d’una durada de 12 mesos a jornada completa.

Els contractes són en 2 línies del programa i l’actuació d’acompanyament:

Línia MG45: Persones de 45 anys o més en situació d’atur (DONO). S’han atorgat 11 contractes en aquesta línia.

Línia DONA: Dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada. S’han atorgat 12 contractes en aquesta línia. Va dirigida a dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO); i a dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada. S’entén per risc les dones que en els últims 24 mesos han estat 6 o més en situació d’atur independentment que hagi estat seguit o de manera discontinua. Tenen caràcter preferent les dones víctimes de violència masclista, les monoparentals i les dones que no tinguin la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

Acompanyament: consisteix en donar suport, dirigir i guiar a totes les persones contractades durant l’execució del Programa. Aquesta actuació ha de facilitar una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial. Atorguen 134 hores per contracte (3.082 hores en total). Es contractaran dues persones per dur a terme aquesta actuació.