.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha reactivat un procés de participació ciutadana, iniciat el 2019 i aturat per la pandèmia, per elaborar un Reglament de Participació. L’objectiu d’aquest Reglament és regular els canals de relació entre la ciutadania i l’Ajuntament, facilitar i promoure la participació en els processos de presa de decisions polítiques i la gestió dels serveis i els assumptes d’interès municipal. Un cop efectuades fases prèvies amb representats tècnics i polítics, el consistori ha iniciat aquesta setmana un procés participatiu obert a la ciutadania.

Aquesta fase anterior a la redacció d’aquest Reglament, servirà per concretar entre tots i totes, els diversos instruments i canals de participació que es posaran a l’abast dels veïns i veïnes.

Crida a la participació

Amb l’objectiu de recollir l’opinió dels veïns i veïns s’ha obert una consulta ciutadana que estarà oberta fins al dia 25 d’abril. Es tracta d’una enquesta que es pot respondre a través de l’enllaç www.montroig.cat/participacio, així com a través de les butlletes que s’han posat a l’abast dels veïns i veïnes a les OMAC’s municipals.

Per altra banda, també es realitzaran diferents sessions de debat virtual. En aquest cas es convoca a l’associacionisme local a participar-hi. Les entitats interessades s’han d’inscriure a través de la pàgina www.mont-roig.cat/participacio abans del 13 d’abril.

La necessitat de disposar d’un Reglament de Participació

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp funciona actualment des de la perspectiva del govern obert i compta de forma periòdica amb la visió de la ciutadania, ja sigui en la presa de decisions diàries o amb el compliment del Pla Estratègic, que també es va elaborar comptant amb la participació ciutadana. Aquesta nova forma de governar, més oberta, transparent i col·laborativa requereix d’un reglament que serveixi de guia per tal que tothom conegui les formes en què la ciutadania pot formar part de la vida pública municipal.

Finalment, aquest Reglament també servirà per endreçar jurídicament els diversos òrgans participatius municipals, alguns d’ells previstos al Pla Estratègic com els consells d’esport, de festes o sectorials.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */