TOTS 21

L’Ajuntament de la Selva engega una campanya de millora de l’arbrat viari. Foto: Canal Camp TV

L’Ajuntament de la Selva del Camp posa en marxa una campanya de millora de l’arbrat viari i de l’espai verd de la riera. Les actuacions se centren, principalment en el replantat i poda dels arbres a diverses zones del nucli urbà; en accions en escocells (l’espai de les voreres on creixen els arbres) i a delimitar del passeig natural de la riera de la Selva.

Fira ara, alguns escocells dels carrers estaven coberts amb llambordes de formigó armat, un fet que dificultava que l’aigua es filtrés i per tant, que els arbres i les seves arrels poguessin créixer correctament.

Una de les zones del poble on s’ha dut a terme aquestes actuacions és al carrer de Tarragona, on els operaris de la brigada han tret les llambordes més pròximes al tronc de l’arbre, han fet espai i hi han col·locat terra nova a sobre. En algun dels escocells, que fins ara estaven buits s’ha aprofitat per plantar-hi arbres, mentre que en altres zones s’han substituït, donat que alguns arbres mostraves malalties. En total s’han replantat 25 arbres, repartit pel passatge de l’Univers i Les Amèriques i els carrers Gabriel Ferrater, de l’Horta, Rafel Ripollet, Joan XXIII i la plaça d’Europa. Paral·lelament, també s’han dut a terme actuacions de poda d’arbrat en diversos carrers del poble, un fet que permetrà allargar la vida dels arbres.

L’actuació municipal també se centra a la riera de la Selva, concretament a la zona, concretament a la zona verda a l’alçada del pas de la Verònica on sovint hi aparquen cotxes. Per tal de restringir l’entrada de vehicles i donar priorat als selvatans que habitualment hi passegen i fan esport.

Redacció