.

 

La Regidoria d’Igualtat distribuirà el quadern entre tot el personal del consistori amb l’objectiu d’evitar expressions de llenguatge sexista

 

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha editat la ‘Guia d’ús per una comunicació no sexista’ que es distribuirà entre tot el personal del consistori. La guia creada per la promotora d’igualtat, Ariadna Martí Fernández, conté expressions per evitar l’ús del llenguatge sexista en documents oficials i formularis, alhora que compara amb nombrosos exemples les “formes sexistes” i les “formes no sexistes” utilitzades per l’administració local tant en el llenguatge oral com en l’escrit. El quadern també dona consells sobre com saber si es fa un ús sexista del llenguatge i perquè és tan important el llenguatge no sexista en una societat democràtica.

La guia orienta el personal de l’Ajuntament sobre com fer un bon ús de la concordança d’expressions que sovint abusen de les denominacions dobles, en masculí i en femení: “Els treballadors i treballadores escollits i escollides”(no recomanable) “La plantilla escollida” (recomanable). El quadern també presenta un glossari de mots sexistes com “els alumnes, tutor o els funcionaris”, que es poden substituir per formes no sexistes com “l’alumnat, tutoria o el personal funcionari”, entre moltes altres paraules i expressions.

La regidora d’Igualtat, Chelo Picón, ha posat en valor la importància de la guia i cita la declaració d’intencions que apareix en la mateixa: “Si nosaltres canviem el llenguatge i els comportaments, la ciutadania veurà un canvi en nosaltres. Comencem per dintre, i a poc a poc, canviarem el poble”.

El Centre Informació i Recursos a les Dones (CIRD)

L’edició de la ‘Guia d’ús per una comunicació no sexista’ és un recurs de la Regidoria d’Igualtat, a través del Centre Informació i Recursos a les Dones (CIRD), que es troba ubicat a les dependències del Consultori Local de Creixell.

Cal recordar que aquest servei va néixer el 2021 amb l’objectiu d’informar sobre els recursos disponibles per a les dones en àmbits diversos (social, salut, laboral, tràmits de divorci, violència de gènere, habitatge, ajuts diversos, llenguatge no sexista,…). Des de la regidoria s’ha anat dotant el CIRD de recursos com ara publicacions o fulletons informatius d’interès per a les dones i els homes, a més d’organitzar activitats i xerrades en col·laboració amb les entitats i altres accions d’igualtat.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */