.

.

TOTS 21

Imatge del plenari. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat aquest dimecres 27 d’abril va donar llum verda a l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit 04/22, per valor de 300.00 euros, amb l’objectiu de finançar una sèrie de despeses i inversions que no poden demorar-se fins a l’exercici següent. El punt es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC i Ara Castellvell) i l’abstenció de Junts per Castellvell. Els regidors del PSC, Pere Carrasco, i de Junts, Ramón Lozano, van haver d’excusar la seva presència.

La dignificació del conjunt patrimonial de Santa Anna

Per a la dignificació del conjunt patrimonial de Santa Anna es preveuen actuacions valorades en 35.000 euros. Foto: Ajuntament

Una de les inversions més destacades que es finançaran amb el romanent serà la dignificació del conjunt patrimonial de Santa Anna, amb actuacions valorades en 35.000 euros. L’equip de govern recorda que el conjunt patrimonial és cada cop més visitat i que s’hi realitzen concerts i altres activitats culturals. És per això que es considera que “calia dignificar, com més aviat millor, una sèrie d’espais que s’han anat deteriorant com són l’accés al Jaciment Iber, els lavabos i la cartellera. També cal plantejar-se la cartelleria que es necessitarà per al conjunt patrimonial referent al Refugi”. Tanmateix s’han detectat humitats a la part posterior de l’ermita, que cal arranjar de forma urgent.

Pel que fa a les accions, es farà una reparació de les humitats, la dignificació del paviment degradat de l’accés als lavabos, així com la seva remodelació. També es millorarà el rellotge de sol, l’estació meteorològica i es farà una poda de sanejament dels pins.

Pistes de pàdel a Castellmoster

Localització de les noves pistes de pàdel. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament també destinarà una partida de 80.000 euros a la construcció de dues pistes de pàdel a la urbanització de Castellmoster, al costat de les antigues pistes de tennis que actualment es troben en desús. El pàdel és avui dia un dels esports més practicats arreu, i els habitants de Castellvell del Camp que ho fan, es veuen obligats a desplaçar-se a altres municipis per poder accedir a pistes de joc. Amb la construcció d’aquestes pistes, la voluntat de l’equip de govern és “potenciar aquesta vessant esportiva relativa als bons hàbits i la pràctica de l’esport com a millora de la qualitat de vida sense haver de moure’s del seu municipi”.

El govern municipal -conscient de la importància de l’activitat física i l’esport per a la salut i la qualitat de vida de la població- ja treballa en la idea futura de projectar una zona esportiva i d’activitat física al voltant d’aquestes pistes que sigui d’accés per a tot el veïnat. Totes aquestes actuacions responen a la necessitat de dotar Castellvell d’equipaments esportius fora de l’esport reglat i competitiu.

Altres inversions remarcables que es finançaran amb aquest romanent són la reparació del dipòsit d’aigua de Castellvell II (66.576,22e); la reforma del parc de la Font Vella (20.000e); les obres de millora al carrer de l’Era, a la urbanització Les Serres (16.132e); l’equip de so per a la pista poliesportiva (8.509,62e); el sistema de refrigeració/calefacció per a la llar d’infants (8.712e); l’arranjament de voreres del Pinar (6.500e); i el canvi dels cartells de noms dels carrers de les urbanitzacions (5.000e), entre altres.

Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat dos expedients menors més de modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit, per valor de 30.889,23e i 15.506,72e, respectivament.

Altres acords

El Ple també va aprovar, entre altres acords, el conveni de col·laboració per tal de regular la delegació, a favor del Consell Comarcal del Baix Camp, de la prestació del servei de recollida, alberg i manutenció d’animals perduts i/ o abandonats.

El plenari també va donar llum verda al conveni amb el Consell Comarcal per la prestació del servei de retirada, dipòsit i custòdia i, si s’escau, desballestament de vehicles abandonats i fora d’ús, així com els tràmits administratius associats a aquesta actuació. Ambdós convenis es van aprovar per unanimitat.

D’altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat l’expedient de contractació dels serveis de dinamització comunitària i juvenil de Castellvell del Camp.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va finalitzar el plenari fent lectura d’una Declaració Institucional de condemna de la guerra a Ucraïna i a favor de la pau.

Redacció