.

.

TOTS 21

Façana de l'Ajuntament de Castellvell. Foto: Cedida

Façana de l’Ajuntament de Castellvell. Foto: Cedida

Després de molt de temps, l’Ajuntament de Castellvell del Camp ha arribat a l’endeutament zero. Aquest mes de febrer, l’equip de govern (ERC-Ara Castellvell) ha eixugat totalment el deute amb els bancs, que a l’inici d’aquest mandat, el juny del 2019, era d’1.192.000 euros.

L’alcalde de Castellvell del Camp i regidor d’Hisenda, Josep Sabaté, explica que, tot i que el préstec vencia al setembre del 2023, “el que s’ha fet és amortitzar-lo abans d’hora, ja que a causa de la pujada dels interessos, ens hem estalviat de pagar més de 1.500 euros”.

L’alcalde posa en valor la importància d’haver aconseguit arribar a l’endeutament zero: “Vam agafar l’Ajuntament amb un endeutament de més d’un milió d’euros, al principi del mandat, i el fet d’eixugar-lo abans d’acabar demostra la bona gestió feta per l’equip de govern durant aquests anys”.

Això significa que l’Ajuntament té, en cas que ho necessiti, tot el marge d’endeutament permès per llei. Josep Sabaté considera que “el deute zero, apart d’alliberar-nos d’una càrrega històrica, permet a l’Ajuntament més operativitat en un futur”.