.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Cambrils ha publicat el Pla local per a la reactivació econòmica i social del municipi, que recull totes les actuacions i mesures que s’han posat en marxa des del consistori per fer front a la crisi sanitària, ajudar a les persones més vulnerables i donar suport al teixit productiu.

El document, que es pot consultar al web municipal, és un pla viu que inclou les mesures extraordinàries que va adoptar el govern municipal per abordar l’impacte inicial en la ciutadania cambrilenca però també preveu eines i recursos per adaptar-se i anticipar-se a les noves situacions i necessitats que generarà la pandèmia.

Es tracta d’un pla viu que vol donar resposta a les conseqüències de la crisi des de tots els àmbits. En aquest sentit, té en compte la vessant social (benestar social, educació, infància, habitatge i ocupació), l’àrea econòmica i de ciutat (turisme, promoció econòmica, hisenda, serveis generals, urbanisme i obra pública) i el sector cultural, festiu i d’oci (cultura, festes, joventut, turisme i esports).

L’alcaldessa de Cambrils ha assegurat que la planificació i execució de la recuperació econòmica i social passa per sumar esforços, implicar la ciutadania i potenciar la col·laboració público-privada. “Hem treballat des del primer dia adoptant les mesures extraordinàries necessàries però cal seguir treballant per disposar de les eines i de la capacitat d’adaptar i ampliar recursos per fer front a una situació incerta i difícil de predir”, ha afirmat.

El Pla inclou un total de 31 mesures dividides en quatre apartats amb una valoració econòmica de quasi tres milions d’euros. Entre les actuacions per a la reactivació, hi ha les subvencions extraordinàries per al pagament de l’habitatge, els plans d’ocupació municipals, les ajudes directes a empreses per donar suport al pagament de lloguers, reduccions de vendes, costos d’adequació i incentius a la contractació; les exempcions d’impostos aprovades, la reorientació de la campanya de turisme, i un pla d’inversions financerament sostenibles, entre altres.

Redacció