.

.

TOTS 21

El Departament de Joventut ha preparat activitats de teatre i reforç escolar, a més de tallers de medi ambient, sexualitat, sostenibilitat i feminitat. Foto: Ajuntament

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha preparat una programació formativa de tallers, xerrades i altres activitats durant el curs escolar 2021-2022. Els àmbits formatius són el teatre, el repàs escolar i una sèrie de tallers i xerrades sobre el medi ambient, la sexualitat, la sostenibilitat i la feminitat.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que amb el programa de tot el curs escolar es dóna sortida a peticions i necessitats dels joves amb propostes concretes subvencionades a un cost el més econòmic possible o en alguns casos gratuït.

La programació s’adreça a joves de 12 a 35 anys amb dos segments d’edat diferenciats (menors de 20 anys i majors de 20 anys), així com a pares i mares. Totes les activitats tenen lloc a l’Ateneu Juvenil i la inscripció es pot fer online via web a https://www.joventutcambrils.cat. Aquesta oferta formativa s’emmarca en les línies d’actuació “Treballem i estudiem” i “Promoció de la salut jove” del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2021. 

Les activitats programades  

Durant el passat mes d’octubre es va donar inici a les activitats de teatre i de reforç escolar. Les sessions de teatre, dirigides a joves de Cambrils de 14 a 20 anys, es porten a terme cada dijous de 17:30 a 19:30 a l’Ateneu Juvenil. L’activitat, que té un cost de 10 euros al mes, va sorgir de la demanda de les persones joves després d’haver realitzat teatre durant el programa d’estiu l’Estenedor. Les persones interessades poden fer la inscripció i el pagament online a través del web https://www.joventutcambrils.cat.   

Per altra banda, l’activitat de reforç escolar està pensada per a joves estudiants que necessitin un suport en els seus estudis. L’activitat té un cost de 10 euros al mes i es divideix en dos grups tenint en compte el curs escolar de la persona inscrita: els dijous de 17:30 a 19h per a joves de 1r, 2n i 3r d’ESO, i els dimecres a la mateixa hora per a joves de 4t d’ESO, 1r i 2n de BAT.

Pel que fa a la programació d’hivern de tallers i xerrades, el Departament de Joventut ha començat el curs amb tres propostes. El proper taller es portarà a terme el 16 de novembre de 17h a 20h i es titula “Dona i Natura: sent, vibra i connecta”. El taller gratuït, dirigit a dones de 20 a 35 anys, anirà a càrrec de La Silvestrina i pretén fer un acompanyament per compartir rituals i dinàmiques relacionades amb la menstruació i la ciclicitat femenina, des de l’autoconeixença i la introspecció.

Les dones que participin al taller aprendran com regular els cicles de la menstruació de forma natural, i alleugerir les menstruacions doloroses i afeccions relacionades en ginecologia natural. A més, elaboraran un diagrama lunar, un elixir dona, un ungüent calmant i una infusió lluna per la dona.

Aquest mes novembre també s’ha programat un taller de l’àmbit laboral. L’activitat “L’art de buscar feina” es portarà a terme el dia 23 de novembre i està dirigida a joves de 16 a 25 anys que estiguin cercant feina de cara al Nadal, o bé que necessitin aprendre més recursos de cerca de feina no temporal.

A més, el passat 19 d’octubre es va realitzar el primer taller de la programació, anomenat “Cosmètica sense residus”, que estava relacionat amb la sostenibilitat i la feminitat. En aquest cas, les participants es van endur un xampú sòlid, una mantega corporal i pasta de dents.

Redacció