.

.

TOTS 21

Un dels objectius de l’acord amb Developing Natural Activities (DNA) és que la població pugui gaudir més d’aquest jardí històric. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa que gestiona el Parc Samà, Developing Natural Activities (DNA), han signat un conveni marc de col·laboració per preservar i posar en valor el jardí històric i aprofitar aquest espai d’oci com un recurs clau per a l’estratègia turística sostenible de Cambrils. A més, l’acord permetrà que les persones residents a Cambrils puguin tornar a gaudir de descomptes en el preu de l’entrada al parc durant tot l’any. 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que el Parc Samà és una de les icones turístiques de Cambrils, vinculat a la cultura, la història i la natura, que ajuda a diversificar l’oferta i a desestacionalitzar la demanda de Cambrils com a destinació turística.

El conveni preveu accions de promoció i comercialització conjunta amb el Patronat de Turisme, la col·laboració entre Ajuntament i DNA en la promoció econòmica del municipi, i l’organització d’activitats amb el teixit comercial, entre altres.  

L’empresa que gestiona el parc també aportarà propostes d’activitats culturals, en coordinació amb els departaments de Cultura i Educació i el Museu d’Història, perquè siguin incloses en la programació cultural anual. A més, se sumarà al programa educatiu de l’Ajuntament de Cambrils «Descobreix Cambrils» amb una activitat dirigida a l’alumnat dels centres educatius de Cambrils.

DNA és una de les entitats impulsores de la Xarxa Europea de Jardins Històrics. El Parc Samà de Cambrils forma part d’aquesta ruta històrica de caràcter transnacional i patrimoni comú que contribueix a la promoció de la identitat europea, i que l’octubre de 2020 va ser declarada itinerari Cultural Europeu de la part de Consell d’Europa.

Redacció