.

.

TOTS 21

Siscu Morell ha estat membre actiu de nombroses entitats. Foto: Cedida

Siscu Morell ha estat membre actiu de nombroses entitats. Foto: Cedida

El Ple Municipal de Cambrils ha aprovat avui per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que després de ser diagnosticat d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) s’ha erigit com a abanderat de la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, col·laborant en nombrosos actes i accions solidàries arreu del país.  

El Ple també ha acordat concedir quatreMencions Honorífiques a entitats i persones que han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades.  

Les persones mereixedores d’aquestes distincions han estat Rosa Maria Barberà Rué, per 50 anys de dedició a la pedagogia de la dansa; Fina Mestres Ventura, referent en la implantació dels estudis de Formació Professional a la demarcació, i  Manuel Niñerola Cornado, membre fundador de diverses entitats en el món de la construcció i l’empresariat. La Colla Gegantera Tota l’Endenga també ha estat reconeguda amb una menció honorífica coincidint amb el 30è aniversari de l’entitat.  

D’altra banda, el consistori ha atorgat quatreMedalles al mèrit, que són les distincions específiques incorporades al nou reglament per reconèixer cambrilencs i cambrilenques que destaquin en temes culturals, científics, cívics o esportius.  

El Ple ha decidit atorgar una Medalla al Mèrit Cultural al músic i pescador Carlos “Ventura” Rom Mellau, per la seva tasca de recerca sobre cançons tradicionals, i la Medalla al Mèrit Cívic a l’exregidor Pere Martí Castells, per la seva implicació en la Congregació de la Puríssima Sang i altres entitats; a Joan Albert Campos, impulsor de l’Estació Nàutica, i a Carles Martí Poca, professor del Col·legi de la Salle durant més de 40 anys i president de l’Associació d’Antics Alumnes.  

Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals. L’acte de lliurament de les distincions es portarà a terme el proper 16 de desembre a les 19 hores a la Sala de Plens, en el marc de la  Festa Major de la Immaculada, i comptarà amb l’actuació musical d‘Alfredo Panebianco i Vània del Mònaco.