.

.

TOTS 21

L'alcalde i regidors després de la signatura

Seguint amb l’exemple del Parlament de Catalunya, aquest migdia L’Ajuntament d’Altafulla ha signat un document de denúncia contra la vulneració del dret a decidir del poble català per part de l’alcalde i regidors del consistori.

Aquest acte suposa l’inici de la recollida de signatures per mostrar la implicació del món local en aquesta denúncia. D’aquesta manera, les persones que vagin a votar a Altafulla podran signar el document a les taules annexes en el lloc on es trobaran les urnes del procés participatiu. Aquest document denúncia està obert per tothom que vagi a votar i vulgui exercir el seu dret a decidir, sigui quina sigui la concepció de relació amb l’estat espanyol.

Detall de la signatura del document

Segons l’alcalde, Fèlix Alonso, aquesta denuncia s’ha de fer perquè “no només parlem d’una manera d’entendre Catalunya, sinó una manera d’entendre la voluntat del poble” afegint que és una manera de defensar la llibertat d’expressió dels ciutadans.

L’alcalde, com en altres ocasions, no ha volgut dir quina serà la seva votació en proper diumenge perquè creu que com a alcalde “el més honest es no posicionar-me públicament perquè el que estaria fent és campanya en un sentit de vot”. Igualment, Fèlix Alonso ha afirmat que ell, malgrat no ser independentista, no està en contra de la independència però el que fa falta “es una bona resposta al govern del PP, que són els antidemocràtics”.

Alonso també ha reclamat una mica de consideració i recolzament per part d’algun conseller envers als directors dels instituts catalans, els quals han rebut un comunicat “en to amenaçador” per part de la Delegació del Govern. Segons el batlle, “com sempre és la societat civil la que es mulla” i en aquesta situació hauria d’haver algun conseller que donés la cara

Demanda de llocs públics per la consulta

En cas que la consulta no es pugui fer als instituts, l’alcalde d’Atlafulla, en qualitat de ciutadà, ha presentat una instància demanant la possibilitat d’utilitzar en proper diumenge, de les 9 a les 20 hores, els porxos de l’Ajuntament, de l’escola La Portalada i el hall de l’escola bressol municipal d’Hort de Pau per recollir, dins la legalitat, signatures per demanar que el poble català pugui exercir el dret d’autodeterminació.

AnnaMG