TARRAGONA 21

L’Ajuntament doblarà l’aportació econòmica per als epis. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona destinarà finalment 300.000 euros a la compra d’equips de protecció individuals -Epis- per als seus treballadors, amb la qual cosa duplicarà la despesa inicial, que era de 150.000 euros.

La nova despesa, de la que es donarà compte en el ple municipal del proper divendres, sortirà de la part del romanent de tresoreria de l’exercici passat que l’Estat permet destinar a aquests fins, segons ha sabut Tarragona21. Es tracta de la compra de material com mascaretes, ulleres, trajos, mampares, hidrogel i termòmetres. Espais com l’OMAC han obert mantenint les distàncies, es facilita hidrogel al públic i mascaretes si no en disposen.

Es tractarà d’un modificatiu de crèdit, el 29è, del qual el consistori en donarà compte dins el paquet de tasques empreses per lluitar contra la pandèmia del coronavirus.

La sessió plenària de divendres serà sucosa quant a abordar noves despeses en aquesta línia, sigui via aprovació de propostes o dació de compte de propostes aprovades en la Comissió informativa de Serveis Generals celebrada aquest dilluns, 18 de maig, entre les que figura una partida de 50.000 euros per a la compra d’ordinadors portàtils per als propis treballadors municipals, en línia a facilitar el teletreball.

Altrament, també es donarà curs a l’aportació de 100.000 euros per la neteja de boscos, colgats de matolls en aquesta època de confinament i justament en una primavera excepcionalment plujosa i quan som a les portes de l’estiu. Davant el perill d’incendis que tot aquest context pot afavorir, es destinaran 100.000 euros a la campanya d’aquest estiu i 100.000 més en al campanya de la tardor-hivern, segons ha confirmat a aquest digital el segon tinent d’alcalde i conseller d’Hisenda, Jordi Fortuny. La fórmula seran els programes d’ocupació. ‘Tindrem problemes a l’Anella Verda i a les zones boscoses si hi ha incendis’, subratlla Fortuny.

Altrament, el ple també substanciarà el repartiment de 55.000 euros a les quatre colles castelleres de la ciutat, com es va comprometre a fer l’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, dins l’aposta per la cultura local.

Altrament, entrarà un conveni amb Incasòl per emprendre obres a la muralla romana, a la qual l’Ajuntament injectarà ara 142.000 euros, que es completaran amb l’aportació que farà la Generalitat. Les partides que no s’han gastat, com la del festival Dixieland, serviran per cobrir part de les necessitats de Cultura.

D’altra banda, el consistori atorgarà 90.000 euros en programes educatius per pal.liar la bretxa digital entre l’alumnat, bretxa encara més visible durant la pandèmia.

Jaume Garcia