.

.

TOTS 21

Laia Estrada, regidora de la CUP de Tarragona, i d’Edgar Fernàndez, diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona, en una imatge d’arxiu.

La militància de la CUP votarà a partir d’aquest dimarts les llistes amb què la formació es presentarà a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer. A Tarragona encapçalen amb les posicions 1 i 2, els regidors de Tarragona i Reus, Laia Estrada i Edgar Fernández. La formació proposa unes llistes transversals i d’experiència municipalista que representaran una candidatura sòlida, plural i un projecte il·lusionant pel nou cicle polític que s’obre, amb Dolors Sabater com a candidata a la presidència de la Generalitat.

La Candidatura ha volgut posar al capdavant de la llista de la circumscripció de Tarragona a Estrada, militant de l’Esquerra Independentista des del 2008, i que des del 2006 ha participat en el moviment feminista, pel dret a l’habitatge i de defensa de la sanitat pública i del territori. Ha escrit i col·laborat en diferents llibres de temàtica feminista i pel dret a la salut. Va destapar el cas de corrupció Inipro i ha estat represaliada en diverses causes per participar en lluites feministes i independentistes. Llicenciada en Ciències Ambientals per la UdG (2005), màster en Estudis Territorials i de la Població per la UAB (2011). Professora de secundària, ha impartit classes en una unitat d’escolarització compartida entre el 2007 i el 2015, quan va entrar a ser regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona.

Pel que fa Fernández, que també compta amb un bagatge en el municipalisme, destaca també per la seva trajectòria en la lluita contra la corrupció i per encapçalar la lluita antirepressiva, sent ell una de les moltes persones represaliades per participar en les protestes contra la sentència del procés a Reus. Fernández, vinculat al món social, ja que és graduat en Educació social, s’ha centrat en els últims anys, tant dins com fora del consistori, en la defensa de polítiques d’habitatge i dels drets socials de les persones vulnerades, com la defensa de l’accés al padró.

La votació, que es farà telemàtica a través de l’Urna de la CUP, estarà activa fins dimecres 16 de desembre, a les 23.59h, quan es faran públics els resultats definitius.

Redacció