.

.

TOTS 21

A la pàgina web www.vandellos-hospitalet.cat es pot consultar l’agenda d’actes que ha organitzat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per a aquest estiu, en concret, per al període comprès entre l’1 de juliol i el 26 de setembre. Inclou diferents tipus de propostes, per a totes les edats i gustos, la majoria de les quals s’oferiran a l’aire lliure: sessions de cinema, classes de ioga i de naam (moviment, respiració i meditació a través del so), espectacles de circ, una cantada d’havaneres…

Del 9 de juliol al 27 d’agost, així mateix, a la façana de l’Hospital del Coll de Balaguer, s’hi projectarà cada divendres (excepte el 13 d’agost), a les 22 i a les 22.30 h, un espectacle audiovisual (mapping) amb efectes de moviment, 3D i efectes sonors i música.

Mitjançant aquest espectacle, que dura aproximadament 10 minuts, s’explica la història de la zona i la construcció i remodelació d’aquest conjunt monumental fundat l’any 1344, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

L’agenda també conté les visites guiades al patrimoni del municipi, previstes fins al 12 de setembre a l’Hospital del Coll de Balaguer, al Molí de l’Oli de Vandellòs, a la Masia de Castelló, al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa; a les fortificacions de la Guerra Civil, a l’entorn de l’antiga via de ferrocarril; i a l’Hospitalet de l’Infant vist del mar. Més informació i reserves al web www.culturaalabast.cat i a l’Oficina de Turisme (telèfon 977 823 328).

A més, al juliol se celebraran les festes majors del nuclis de Masriudoms i de l’Almadrava; a l’agost, la festa major de l’Hospitalet de l’Infant i la festa d’estiu de Masboquera; i al setembre, la festa major de Vandellòs.

Uns altres atractius són el Mercat d’Artesania, obert a la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant fins al 12 de setembre; i el trenet turístic.

Redacció