.

.

TOTS 21

Diversos camions de Bombers a l’entrada a la planta d’IQOXE a la Canonja. Foto: Roger Segura

La patronal de la indústria química de Tarragona -AEQT- ha fet public un comunicat donant suport a totes les persones involucrades en l’accident i també agraeix als professionals pels seus serveis. ‘Des de l’Associació Empresarial Química de Tarragona lamentem profundament l’accident que va tenir lloc aquest dimarts a les instal·lacions d’IQOXE i reiterem el nostre condol a les famílies de les persones que han perdut la vida, així com el nostre suport a les persones afectades, als veïns de l’entorn, i a tots els empleats de les nostres empreses associades i de les empreses de serveis’, afirma.

Les empreses associades a l’AEQT ‘hem reaccionat de manera immediata’ posant en marxa ‘les mesures de prevenció i protecció adients en cada cas, seguint en tot moment els protocols de seguretat existents i les indicacions dels serveis d’emergència’, continua.

L’AEQT ha convocat per als propers dies i de manera urgent reunions amb tots els agents implicats del territori per tal de treballar conjuntament, i coordinar possibles accions i millores a implementar com a sector. Entre aquests agents s’inclouen els ajuntaments de l’entorn, els sindicats, les entitats veïnals, així com plataformes ecologistes. L’AEQT també està organitzant una reunió urgent amb el Govern de la Generalitat.

Finalment, afirma que ha iniciat ‘un procés d’anàlisi interna’ de la situació per ‘identificar possibles mesures de millora’ i alhora, ‘intensificarem la col·laboració amb les administracions per treballar en la revisió dels protocols existents’.