TOTS 21

Matilde Aragó, a la dreta de la imatge. Foto: Vilanova.cat

El Consell de l’Advocacia Catalana lliurarà el proper divendres, 1 d’octubre, a la magistrada Matilde Aragó Gassiot  el XVè Premi Agustí Juandó i Royo, un guardó creat l’any 2004 amb l’objectiu de reconèixer a aquelles persones i entitats que en la seva trajectòria professional s’hagin distingit per la defensa de la llengua catalana en l’àmbit jurídic, així com sensibilitzar de la situació en què es troba el català. Aquesta distinció és una de les iniciatives que s’emmarquen en el Pla de Treball subscrit entre la Comissió de Llengua del Consell i la Generalitat de Catalunya.

L’acte d’entrega del Premi tindrà lloc el proper divendres 1 d’octubre a Cambrils, amb les intervencions de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay; el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Rogeli Montoliu i la vicepresidenta del Consell i degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna. Comptarà  també amb l’assistència dels degans i deganes dels Col·legis d’Advocats catalans.

La Premiada

Matilde Aragó Gassiot (Barcelona, 1954) Magistrada, ha format part de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fins el març de 2019, quan es va jubilar, de forma voluntària. Abans havia ocupat la plaça de titular del Jutjat Social 25 de Barcelona i de jutgessa del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sabadell. Aragó ha participat activament en el programa del català a la justícia promogut per la Generalitat de Catalunya i també forma part del Consell Social de la Llengua catalana en representació de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua pròpia. És afiliada de l’Associació de Juristes Demòcrates, de l’Associació Catalana de Iuslaboristes i d’Àgora Judicial. L’any 2018 la Generalitat de Catalunya li va concedir una medalla d’honor pels serveis excepcionals prestats a la justícia.

El guardó distingeix la seva trajectòria professional, durant la qual ha redactat en català les seves sentències i resolucions mostrant sempre un respecte i una sensibilitat per la llengua dignes de guardonar, a més de garantir els drets lingüístics de ciutadans i professionals dins la seva oficina judicial.

Redacció