.

Els jugadors tarragonins, celebrant el triomf

L’ADT va sumar dissabte al vespre la dotzena victòria de la temporada a la pista del Lluïsos de Gràcia (58-59) i d’aquesta manera va certificar la permanència matemàtica a Copa Catalunya a tres jornades del final del campionat.

Després d’un primer quart igualat i amb molts nervis per ambdós equips, els de Jonathan Quina van agafar les regnes del marcador, aconseguint avantatges de fins a deu punts. En el tram final, els barcelonins van aconseguir reduir distàncies i posar la por al cos als de Torreforta, que van imposar la seva sang freda en els moments decisius per endur-se la victòria en una de les pistes més emblemàtiques del bàsquet català.

Va començar el partit amb un primer quart molt erràtic per part dels dos equips. La importància del duel va sobrepassar els jugadors d’ambdós bàndols, com exemplifica el 12-10 favorable als locals en el primer assalt. L’ADT va posar-se per davant amb triple de Sergi Plaza en els primers instants del segon quart i gràcies a l’encert de Devon Dorsey sota cistella va aconseguir posar distància amb el Lluïsos, marxant al descans amb cinc punts de marge (19-24).

Els de Jonathan Quina van mantenir el nivell després de la mitja part i van aconseguir fins a deu punts de diferència (25-35), però els barcelonins van reaccionar i van eixugar el marge amb un parcial de 10-0 que va igualar el marcador. Dos triples de Verdecia i un tir lliure anotat per Trautman van tornar a posar per davant l’ADT abans de l’assalt definitiu (38-42). En el darrer quart, un parcial de sortida de 2-8 va situar els tarragonins amb deu punts de diferència (40-50) a falta de cinc minuts per acabar el partit. Els de Torreforta van saber gestionar el marge aconseguit en el tram final de partit i van aconseguir una merescuda victòria (58-59), que va certificar la permanència matemàtica a Copa Catalunya.