.

.

TOTS 21

L’acció conjunta dels veïns de Creixell i de la Policia Local va aconseguir rescatar un ancià de 89 anys, i tal vegada salvar-li la vida, que dilluns passat va caure a terra i hi va restar fins que dimecres, avisada la Policia Local, aquesta va avisar al seu torn l’ambulància, que va poder rescatar-lo sa i estalvi.

Imatge d’arxiu d’un vehicle de la Policia Local de Creixell. Foto: Cedida

L’home estava adscrit al servei municipal de suport que es basa a cedir voluntàriament una còpia de les claus de l’habitatge del resident a la Policia Local per tal que aquesta hi accedeixi quan se sospiti que li ha pogut passar alguna cosa.

Avançada la notícia pel Diari, així ho relatava a Tots21 l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart: “Tenim dos sistemes de suport, un es basa a fer trucades telefòniques cada dia a la gent gran que vol aquest servei, i si no responen després d’haver-los trucat dos cops la Policia Local va al lloc a comprovar si li ha passat alguna cosa. L’altra servei és el d’aquest cas: alertats els veïns que feia tres dies que no veien el veí i que trencava així la seva rutina de sortir, van avisar la Policia Local”. Aquesta va seguir el protocol establert, consistent a cedir les claus a l’ambulància, que va trobar l’home estès a terra. Se’l va endur sa i estalvi. L’home s’havia fet amb una manta per tapar-se del fred i havia pogut obrir la nevera per consumir begudes.

L’alcalde subratllava “la importància que té per a la gent gran que adquireixin aquest servei que presta l’Ajuntament, ja que pot salvar vides”. Llopart ha agraït “la col.laboració dels veïns, que en notar que l’home no sortia de casa, van avisar la Policia Local”, cos al que també felicita “per la seva actuació àgil que ha permès recuperar sa i estalvi aquest home”.