.

Imatge de l’Amfiteatre romà

“Fa tres anys que els tècnics municipals estan especialment atents al que passa amb l’amfiteatre”, deixava clar la regidora de Cultura, Begoña Floría, en roda de premsa a la sortida de la comissió informativa de la seva àrea. Amb aquest punt de partida, i recordant que la part afectada per l’aparició d’esquerdes que han obligat a tancar l’accés a la sorra és “la part reconstruïda als anys setanta”, ha afegit que els testimonis per mesurar el moviment de l’estructura es van instal·lar fa tres setmanes perquè els tècnics no van detectar un risc de “col·lapse” fins fa un mes i mig.”Els testimonis no s’han mogut, per tant l’esquerda no s’està obrint. Però amb tot i això ja vam iniciar fa temps els tràmits per fer els estudis geotècnics per conèixer què està passant” en el subsòl del monument.

Floria ha afegit que “l’Ajuntament està buscant recursos” -reivindicant de pas la necessitat de què els municipis Patrimonis de la Humanitat tinguin un tracte més favorable des de l’Estat- per elaborar l’informe que ha d’analitzar l’estat actual de l’Amfiteatre per prioritzar-ne les actuacions, tal com ja va avançar tarragona21.cat. En aquest sentit, ha afirmat que el govern central “ens ha denegat la subvenció perquè la part afectada és precisament la part nova. I justificar que vols intervenir en una rehabilitació que es va fer als anys setanta és difícil” de defensar, “perquè històric, literalment, no és”.

La regidora ha aprofitat, de nou, per reiterar que la utilització de l’espai per Tarraco Viva “no corre perill. S’està fent una estructura tubular, d’escales, amb un projecte dirigit per l’oficina de projectes municipal, per facilitar un altre circuit de cara a arribar a la sorra”. Una solució “provisional tant per Tarraco Viva com per futures visites mentre fem els estudis de tota la part de l’Amfiteatre”. Provisional com s’entén a Tarragona, és clar: “Igual estem parlant de quatre o cinc anys”, reconeixia la consellera. “Al final es tracta de donar solucions”, deixava anar.

 

J.S.