TOTS 21

La rectora de la URV, María José Figueras. Foto: Tarragona21

La URV presentarà batalla a Barcelona per captar nous alumnes. Ho farà aprofitant els potencials que ara té, com el centre adscrit en l’àmbit econòmic a la capital catalana anomenat ESIC (que va tancar el seu darrer curs acadèmic amb 600 graduats i màsters); la psicologia dels estudiants que volen cursar estudis lluny de casa per viure una experiència personal lluny de la família i la possibilitat de tenir accés a beques. Aquest pack és el punt d’inici del projecte ambiciós de la universitat.

«Entenem que tenim capacitat de creixement», afirmava aquest matí la rectora Maria José Figueras (imatge), en roda de premsa. Les primeres passes es donaran aquest mateix any. Les instal·lacions de l’ESCI, situades a la Travessera de Dalt, serviran per acollir «una presentació pública dels nostres ensenyaments». Una oferta inèdita fins ara perquè «mai l’havíem portat a Barcelona» i que ha de servir per «revertir tendències» i actuar sense complexes.

Els avantatges abasten una gran forquilla per captar estudiants de l’àrea metropolitana. Des de les bones connexions entre la Ciutat Comtal i Tarragona fins al fet «d’estar ben prestigiats» en graus de gran demanda com medicina o infermeria. Pel que fa a la primera ja hi ha gran camí recorregut. «Som la segona opció per estudiants de Castelló i València i volem arribar-ho a ser per als de Barcelona». En aquest sentit, Figueras ha apuntat que aquest curs un 10% dels estudiants de nou accés als graus ofertats per la URV provenen de la capital.

J.Siré