.

.

TOTS 21

Els estudiants que cursin aquesta menció dual faran més de 1.100 hores de pràctiques remunerades en la indústria química. Foto: Maystar

El grau de Química que s’imparteix a la Facultat de Química de la URV ha rebut l’autorització de Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) per implantar la menció dual el proper curs 2021-22, que permetrà als estudiants de quart curs fer més de 1.100 hores d’aprenentatge pràctic remunerat en una empresa química. És la primera menció dual que s’implanta en un grau de Química a l’Estat espanyol.

Aquesta formació dual està regulada per un conveni de col·laboració educativa, a través del qual els estudiants comptaran amb un tutor o tutora professional a l’empresa i un tutor o tutora acadèmic a la Facultat de Química. La formació pràctica es complementarà amb una assignatura teòrica impartida per professionals de la indústria química sobre aspectes rellevants per a la seva adaptació al món industrial, com la comunicació empresarial, la logística, la sostenibilitat o la prevenció de riscos laborals.

L’itinerari dual donarà a l’estudiantat la possibilitat de fer una major immersió al món professional contribuint a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral en posicions millor retribuïdes, tal com s’ha constatat als països europeus on ja es porta a terme. Cada curs s’oferiran entre cinc i deu places.

Per al curs 2021-22, les empreses participants seran Clariant, Consorci d’Aigües de Tarragona, Ercros, IQLIT, Maystar i Repsol. El programa de menció dual del grau de Química compta amb el recolzament de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Altres empreses químiques, com Asesa, BASF, Covestro, DOW, IQOXE o Sekisui han mostrat el seu interès en participar en properes edicions.

El curs 2021-22 la Facultat de Química celebrarà 50 anys de l’inici dels estudis de Química a Tarragona. Els estudis tenen una alta demanda, el reconeixement d’excel·lència per part d’AQU i un elevat grau d’inserció laboral. Disposar d’un teixit industrial químic potent acompanyat per una universitat capdavantera en Química permet afrontar nous reptes formatius amb garantia d’èxit.

Redacció