.

.

TOTS 21

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

La UGT ha denunciat, per mitjà d’un comunicat de premsa, que l’Administració de Justícia a la demarcació de Tarragona continua patint l’aplicació de “retallades en recursos humans per part de les dues administracions que hi tenen competències, la catalana i la de l’Estat”.

Per part de la catalana, “se segueix amb la política continuada de cobrir les vacants que es van ocasionant entre un i tres mesos després que es produeixi el buit. El manteniment dels funcionaris de reforç també és inestable. Pel que fa al Ministeri de Justícia i el CGPJ, “l’estalvi en sous segueix el mateix camí. Jutjats que no disposen de lletrats que puguin dirigir l’òrgan i als quals es destinen lletrats substituts d’altres jutjats, però que no cobreixen tota la jornada, tot i percebre un complement per la substitució de la totalitat de la jornada”.

El sindicat també fa referència als jutges. “Ens trobem casos com el del Jutjat Penal 1 de Tarragona -assegura UGT-, al qual s’ha destinat de forma temporal el jutge del Registre Civil de Tarragona. En aquest òrgan, s’hi suma que tampoc tenen lletrat titular i es vol suprimir el reforç d’un administratiu, tot i ser un Jutjat totalment col·lapsat.

Des de la UGT “reclamem que finalitzin les retallades, perquè es pugui oferir agilitat i qualitat en aquest servei públic”.