.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una oficina de treball de la Generalitat

La UGT de les Comarques de Tarragona vol fer una crida a la calma a tots els treballadors i treballadores del Camp de Tarragona que aquests dies estan veient trontollar la seva feina. Des d’UGT treballen per buscar fórmules per solucionar aquesta situació.

UGT considera que un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no és la millor solució. Aposten per les mesures alternatives, com el teletreball o la borsa d’hores davant el cessament temporal o la reducció de l’activitat. A més, en molts casos els ERTOs que s’estan fent, estan servint a les empreses per reduir despeses de personal. La UGT comunica que ‘no admetrem pràctiques fraudulentes de les empreses aprofitant-se d’aquesta situació. Necessitem l’esforç de totes les parts’.

La utilització interessada de la força major, respon d’una banda a intentar evitar el paper d’intervenció dels treballadors i treballadores a través de l’ obertura del període de consultes i d’altra banda per poder aprofitar l’exoneració per part de l’empresa de pagar la part empresarial de la quota a la Seguretat Social.

Evitar interessadament la intervenció dels treballadors i treballadores en els expedients no només vulnera la llibertat sindical, sinó que desequilibra la responsabilitat compartida que hauríem de tenir en la sortida d’una crisi sanitària com aquesta, i ens condemna novament als treballadors i treballadores a pagar-ne les conseqüències.

A més, la determinació de força major, exonera a les empreses a pagar les quotes corresponents a la part empresarials dels seus treballadors. Fer barra lliure amb la consideració de força major, no només allibera de responsabilitat a les empreses en la col·laboració per sortir d’aquesta crisi, sinó que a més afebleix el sistema públic de seguretat social que és fonamental per garantir un món del treball just.

Malauradament les xifres de persones a l’atur produïdes per un ERTO, 18.265 a la demarcació de Tarragona, aniran creixent. La UGT fa públic que està i estarà al costat dels treballadors i treballadores per buscar la millor solució. Per aquest motiu, han habilitat dos vies per atendre consultes o dubtes que puguin tenir els afectats per la pandèmia del coronavirus: per telèfon al 977 21 31 31 o bé a través de l’adreça electrònica ugt@tarragona.ugt.org