.

Des del consistori s’ha posat en marxa perfils molt actius a les xarxes socials, a més de disposar d’una App pròpia, ‘femPobla’, i d’un portal web on els seus usuaris poden fer-hi tota mena de gestions amb la màxima comoditat, com és la seu electrònica. 

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha activat en els darrers anys la seva transformació digital, amb la voluntat d’apropar-se més als seus habitants i, alhora, facilitar-los els tràmits administratius. Així, des del consistori s’ha posat en marxa perfils molt actius a les xarxes socials, a més de disposar d’una App pròpia, ‘femPobla’, i d’un portal web on els seus usuaris poden fer-hi tota mena de gestions amb la màxima comoditat, com és la seu electrònica. Aquesta última és un mitjà a través del qual els pobletans poden exercir el seu dret d’accés a la informació, als serveis i als tràmits electrònics de la Corporació. Des d’aquesta plataforma, es pot dur a terme tràmits o realitzar consultes sense haver d’assistir presencialment a les oficines municipals.

Tot i la comoditat i avantatges que ofereix la gestió telemàtica, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament segueix oferint els seus serveis habituals els dies laborables, de 10 a 14 hores. Amb tot, la seu electrònica ofereix un ampli ventall de serveis, ja que a través d’ella i seguint la normativa vigent, els seus usuaris realitzen tràmits com ara sol·licitar una llicència d’obres, consultar l’estat de tramitació dels seus expedients o rebre notificacions electròniques, entre altres possibilitats que ofereix aquest servei digital.

Per tal d’utilitzar-lo, només cal disposar d’un certificat electrònic per identificar l’usuari i accedir a la documentació personal disponible a través de la Seu. De fet, cada vegada són més els pobletans que utilitzen la seu electrònica de l’Ajuntament per realitzar-hi gestions administratives, ja siguin a títol particular o professional, ja que la seu també ofereix la possibilitat de gestionar tràmits vinculats a l’activitat empresarial dels seus usuaris.

I és que aquest portal, accessible des de l’adreça https://poblamafumet.eadministracio.cat/, facilita també les gestions als autònoms i empreses, tota vegada que permet gestionar el perfil del contractant, validar documents i accedir a l’historial d’expedients oberts entre l’usuari i l’Ajuntament, així com al tauler d’anuncis creats per l’administració local.

L’ús de la seu electrònica suposa un important avantatge tant per a l’usuari com per a l’administració, tota vegada que agilitza els tràmits i permet estalviar temps d’espera o haver-se d’ajustar a l’horari d’obertura de l’OAC.

La Pobla, municipi actiu en l’entorn digital 

D’altra banda, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha completat la seva transformació digital amb diverses mesures implementades, com són la renovació de la seva pàgina web, que ha vist renovada i millorada la seva fesomia i accessibilitat. D’igual manera, el municipi manté perfils molt actius a les principals xarxes socials, com són Facebook, Twitter, Instagram, YouTube i Flickr. Aquesta última és especialment visitada pels pobletans, ja que l’Ajuntament renova el contingut de manera habitual, oferint les imatges de la immensa majoria dels actes lúdics i socials que tenen lloc al municipi, i dels quals els habitants de La Pobla participen de manera massiva.

Finalment, cal recordar que La Pobla disposa d’una App pròpia, gratuïta i disponible tant per a Android com per a iOs. Fins ara, més de 900 usuaris han descarregat l’App ‘femPobla’ als seus smartphones i, per tant, estan en condicions de mantenir-se al dia de totes les novetats que atenyen al municipi. Creada al juliol de 2015, ‘femPobla’ ofereix als seus usuaris la possibilitat d’estar al dia de les principals notícies i bans que afecten el municipi, participar d’enquestes sobre afers d’interès general al poble, notificar a l’Ajuntament incidències i avisos sobre desperfectes o alteracions, consultar l’agenda municipal d’actes, descobrir els principals llocs d’interès del poble i, sobretot, disposar d’un feedback efectiu i immediat amb l’Ajuntament.

A més, els usuaris d’aquesta App no han de facilitar cap dada personal per tenir-hi accés, la qual cosa garanteix la privacitat dels usuaris i la salvaguarda de les seves dades, ja que en cap moment les han de facilitar a l’aplicació ni a l’Ajuntament.

Amb l’aplicació ‘femPobla’ i amb la creació de la seu electrònica, així com també amb la renovació de la pàgina web i la creació i manteniment de perfils actius a les principals xarxes socials, l’Ajuntament pobletà ha fet un pas endavant en la seva voluntat d’oferir un govern transparent i participatiu per als veïns i veïnes del municipi.