TOTS 21

L’actuació de Queralt Lahoz, un dels descobriments del festival. Foto: Jaime Rojas

L’edició 2021 ha consolidat La Terrasseta “com un festival de música, cinema i arts de carrer de referència al sud de Catalunya amb més de 10.000 entrades distribuïdes entre els 23 actes que han conformat la programació d’enguany”. Segons un comunicat fet públic avui per l’organització, per segon any consecutiu ha desafiat la Covid19 amb un format cuidat en el què el públic ha pogut gaudir de tots els espectacles de forma segura.

Aquest “ha estat un any difícil, més que l’any passat, perquè ja portem molt temps amb restriccions i ens hem hagut de reiventar moltes vegades”, remarca Aida Bañeres, directora del festival. Bañeres ha volgut destacar, especialment, la col·laboració i el comportament del públic, qui ha facilitat en tot moment el bon desenvolupament del festival.

La Terrasseta 2021 ha celebrat l’aniversari portant grans noms de l’escena musical a les festes de Santa Tecla, “una proposta ferma amb programació d’alt nivell i un públic fidel que s’ha guanyat el suport de Tarragona”. Un aniversari “emotiu”, continua la nota, amb retrobaments com Soweto, que ja es la tercera vegada que participen del festival o Celistia, on alguns dels seus components han tocat diverses vegades al parc.

Durant el festival hi ha hagut algunes sorpreses dalt de l’escenari, com la col·laboració del cantant Adala al concert de Rudimentary o la del cantant londinenc Len Brown de Maroon Town amb Soweto. Segons Bañeres, a més a més, “l’actuació de Queralt Lahoz ha estat un descobriment, un regal per al festival i totes les persones assistents ho comentaven”.

Tornen la Terrasseta meets jamaica i la Terrasseta feminista

L’edició d’enguany ha permès recuperar les jornades Terrasseta meets jamaica i Terrasseta feminista, espais necessaris i políticament indispensables per la ciutat. La jornada feminista ha permès tornar a programar xerrades i tallers, com la d’Afrofeminas sobre interseccionalitat o el taller de Caputxes, del col·lectiu de Chilenas Barcelona.

Acompanyat per tres concerts amb la puresa i energia de Queralt Lahoz, la frescor reivindicant les cures de Maio i la festa electroqueer de Las Bajas Pasiones. La Terrasseta 2021 ha fet una aposta per una programació consolidada de circ contemporani, liderada per Núria Tarragó (programadora cultural de l’Ateneu Popular 9 barris), i que ha gaudit amb èxit del seu primer cabaret i la programació gairebé diària de circ contemporani per tots els púiblics.

Els espectacles de circ s’han plantejat amb una «platea» de tamborets i taules i cadires que han ajudat a la creació d’una atmosfera d’atenció plena.

Un espai distès, segur i agradable

Ubicar el festival al Parc Saavedra no és fruit de la casualitat. La Terrasseta s’ha consolidat com un esdeveniment de petit format, coherent i responsable amb el territori i amb voluntat de dotar les festes de Santa Tecla d’un espai de descobriment i trobada per tarragonines que estimen la cultura i la bona música. És per això que ubicar-se al Parc Saavedra és fer-ho gaudint d’un dels pulmons verds de la ciutat. El muntatge de l’espai del festival ha estat cuidat, oxigenat i fresc, entrant en total sintonia amb el Parc. Ha estat creat per l’escenògrafa Guadalupe Puentes.

La 10a edició de La Terrasseta tanca les seves portes desitjant recuperar el seu format més tradicional a l’edició del 2022, però mantenint alguns dels aprenentatges fets els dos darrers anys, com el format de taules i cadires o la ubicació dels foodtrucks a la placeta.

La Terrasseta 2021 ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el SIAD, Cooperació Tarragona i la Diputació de Tarragona.

Redacció