.

.

TOTS 21

Primera votació de la CUP avui a Sabadell. Foto: EFE

Primera votació de la CUP avui a Sabadell. Foto: EFE

En la tercera votació, la que havia de ser la definitiva, el resultat ha estat un empat a 1.515 vots. Segurament, l’assemblea nacional de la CUP serà recordada per aquest resultat tan increïble. Segons que ha explicat el gabinet de premsa de la CUP, s’ha convocat el consell polític i el grup parlamentari, tot i que encara no se sap quan es faria.

Alguns mitjans apunten que podria ser el dia 2 de gener.

Aquest ha estat el final a una jornada intensa que ha començat a les nou del matí. Després de dues votacions, l’escenari que contempla la investidura de Mas i el que no, han quedat com les úniques opcions vàlides.

Els dos escenaris que quedaven:

Els més de tres mil simpatitzants que participaven en la tercera votació havien d’escollir entre les següents dues opcions:

1. ‘Acceptar la proposta d’acord polític amb l’objectiu d’avançar cap a la creació d’una república catalana a partir d’un full de ruta de desconnexió institucional i de ruptura democràtica, un pla de xoc d’emergència social i un procés constituent popular i democràtic que permeti d’eixamplar la base del procés. I, en conseqüència, acceptar el Consell de presidència encapçalat per Artur Mas.’

2. ‘Rebutjar el Consell de presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, la proposta d’acord polític. Esgotar el termini de negociació per una presidència de consens amb pla de xoc, full de ruta per a la ruptura i procés constituent amb l’objectiu d’eixamplar la base del procés de creació d’una república catalana. Assumir que hi haurà noves eleccions en cas que Junts pel Sí no presenti una alternativa a la presidència.’