.

.

TOTS 21

Ávita, constructora industrialitzada de Grupo Avintia, serà l’encarregada de construir el primer complex intergeneracional amb materials i tecnologia intel·ligent. Foto: Cedida

L’empresa tarragonina Grup Mimara, experts en la creació de llars responsables per a gent gran i que gestiona actualment més de 800 llits a tota Espanya, serà l’encarregat de gestionar la nova residència per a gent gran que Quality Care desenvoluparà a la Plaza del Sol a Móstoles. Ambdues companyies han aconseguit un acord de col·laboració que inclou la gestió, per un mínim de 25 anys, per a aquest projecte clau en mà, i que suposa la creació de 153 habitacions adaptades a totes les necessitats dels usuaris de la tercera edat i un centre de dia annex.

Quality Care serà l’encarregada de desenvolupar el projecte immobiliari de la residència, des de la concepció fins al lliurament al Grup Mimara. De les 153 habitacions que es construiran, 28 seran dobles, i 123 individuals, donant una capacitat total per a 180 persones, així com un centre de dia per a 45 persones. Cada planta de la residència inclourà espais oberts per a la convivència de grups reduïts, al voltant de 15 persones, gimnasos i sales d’autonomia, i es crearà també una àrea terapèutica o assistencial per a la correcta atenció de tots els usuaris.

Espais saludables

La nova residència, que tindrà el nom de Mimara Móstoles, forma part d’un projecte ambiciós impulsat per l’Ajuntament de Móstoles, que espera convertir-se en un exemple de convivència intergeneracional, ja que inclourà en un segon edifici 176 unitats habitacionals destinades al lloguer, amb una renda estipulada sota els paràmetres d’habitatge protegit, i que desenvoluparà totalment Grup Avintia Real Estate, que espera convertir-se en un exemple de convivència intergeneracional a Madrid.

Tot el projecte, incloent-hi la residència, serà desenvolupat pel Grupo Avintia Real Estate i construït per Ávita, la constructora industrialitzada de Grupo Avintia. Així, els elements que formen l’edifici es produiran a fàbrica -incloent-hi acabats, aïllants, instal·lacions i altres-, per després ser acoblats a l’obra. Això farà possible assolir menors terminis d’execució i una dràstica reducció de l’impacte mediambiental dels nous edificis que comptaran amb certificació BREEAM.

Ávita crearà espais saludables de gran qualitat, gràcies a la sensorització i monitorització de la qualitat de l’aire, que podrà activar mecanismes de ventilació quan calgui per a la presència de gasos nocius, per exemple; així com per la selecció de materials i elements que minimitzin o eliminin partícules pernicioses per a la salut, amb l’objectiu de tenir cura del benestar de l’usuari final. També permetrà que els consums i el manteniment de l’edifici siguin monitoritzats de forma centralitzada, optimitzant-ne la gestió.

Móstoles, un referent de convivència intergeneracional

El Grup Avintia i el Grup Mimara aposten per Móstoles per al desenvolupament d’un complex únic i que serà un referent a Espanya. Així mateix, aquesta nova residència de gent gran donarà ocupació directa estable a més de 100 persones i oferirà a la ciutat un servei individualitzat de primer nivell per als seus usuaris i familiars.

“Amb aquest projecte, apliquem des de Quality Care el nostre model d’atenció centrat en la persona, per adaptar el nostre projecte a l’usuari final i a les seves necessitats, plenament conscients que la nostra missió consisteix a aportar la nostra capacitat per crear espais vitals on els residents se sentin com a casa seva”, ha explicat Paz Membibre, Directora de Senior Living a Quality Care.

“Participar en l’obertura d’aquest projecte innovador i pioner al sector sociosanitari constitueix un repte empresarial i professional que situa Mimara en un nou model de gestió centrat en la millora del benestar dels usuaris i de les seves famílies”, ha afirmat Miguel Márquez, fundador del Grup Mimara.

Redacció