.

.

TOTS 21

La soprano sevillana Leonor Bonilla. Foto: Cedida

La soprano sevillana Leonor Bonilla, una de les veus emergents en el panorama nacional, obrirà aquest diumenge 7 d’agost a les 20,30 hores en El Seminari de Tarragona el Festival Líric Internacional Daurada Escena, la primera edició de la qual va tenir lloc en 2017. La intèrpret estarà acompanyada al piano per Marta Pujol en un programa que inclou conegudes àries d’òpera i també diverses peces de sarsuela. Pel Daurada Escena han passat estrelles actuals del bell cant com Marina Viotti, Sara Blanch o Katerina Tretyakova, per citar només alguns noms.

Bonilla ha merescut premis tan prestigiosos com els del Certamen de Nuevas Voces Ciudad de Sevilla; el Flaviano Labò de Piacenza; el Monserrat Caballé o l’Alfredo Kraus, a més del Premio Plácido Domingo, el Premi del Teatre de La Zarzuela al Millor Cantant, el Premi Especial del Teatro Real de Madrid o el Premi Òpera 21 a la millor cantant jove d’Espanya, entre altres. Bonilla és habitual en els elencs de grans escenaris com el Teatre Real de Madrid, el Teatre de la Maestranza de Sevilla o el d’Oviedo, per citar alguns. Va debutar en el Liceu en 2017 amb ‘Il viaggio a Reims’.

En concret, el recital del diumenge en el Seminari oferirà el següent programa: Piangeró la sorte mia (Handel) – Senar si dona follia maggiore (Rossini) – Qui la voce sua soave (Bellini) – O llueix di quest’anima (Donizetti) – Havanera de Muntanya Carmelo (Torroba) – Donya Francisquita `Fandango’, piano (Vives) – Jugar amb foc (Asenjo) – Em diuen la primorosa (Giménez i Nieto).

Presentació de la Fundació comunitària Augusta Kese

L’acte inaugural del festival Daurada Escena també servirà per a la presentació en societat del projecte de la Fundació comunitària Augusta Kese, impulsada des de l’associació de Empresaris de Tarragona, l’objectiu de la qual és la implicació de la societat civil per a la posada en valor del Patrimoni històric de Tarragona com a motor de transformació social de la ciutat i del territori. S’afronta amb especial interès el repte de promoure l’activitat econòmica vinculada al llegat històric, així com detectar i impulsar el coneixement, el talent i la diversitat cultural.

La Fundació Augusta Kese, la constitució formal de la qual està prevista abans de final d’any, és el patrocinador principal del recital de Leonor Bonilla, i ja treballa en diversos projectes de caràcter sociocultural i de dinamització econòmica de cara al 2023, per als quals hi ha converses avançades amb potencials patrons i patrocinadors. Actualment només hi ha 10 fundacions comunitàries a Espanya; es tracta d’organitzacions sense ànim de lucre que posen els seus recursos al servei dels diferents agents de la comunitat en la qual treballen, per a enfortir i articular les seves connexions amb la finalitat de resoldre problemes i necessitats d’interès comú.

Concerts a Cambrils i L’Hospitalet de l’Infant

La soprano Laura Brasó, el baríton Carlos Daza i el tenor Marc Sala, acompanyats de Josep Buforn al piano (diumenge 14 d’agost a les 21 hores a l’església de Sant Pere de Cambrils), i la soprano Serena Sáenz Molinero, al costat del pianista Rubén Fernández Aguirre (dijous 25 d’agost a les 20,30 hores en el Teatre Auditori de L’Hospitalet de l’Infant), completen el cartell del Daurada Escena 2022.

“Gràcies a la iniciativa privada, -amb suport públic-, hem aconseguit programar tres concerts de primer nivell en tres escenaris privilegiats, amb la idea de gaudir de la lírica i posicionar la Costa Daurada en el mapa cultural mostrant alguns dels seus tresors”, explica el promotor, Rafael Moreno. Tota la informació sobre el festival es pot consultar detalladament en la web www.dauradaescena.com.

Redacció