.

.

TOTS 21

Avui s’ha fet públic el veredicte del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021, enguany atorgat a Laia Benaiges, alumna de l’Institut Joan Puig i Ferreter (Selva del Camp), pel seu treball: «Els meus besavis a la guerra civil espanyola (1936-1939)», dirigit per la professora Esmeralda Jiménez.

A través d’aquest treball, la selvatana Laia Benaiges ens mostra la història dels seus besavis a la Guerra Civil espanyola, Josep Ferré Pinyol, Josep Griñó Ripoll i Francesc Benaiges Bladé, tres exemples de combatents que van haver de prendre les armes i començar un nou capítol de la seva vida que va durar tres anys de guerra. La recerca parteix de les cartes i documents familiars guardats i de les entrevistes dels seus descendents.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

Redacció