.

.

TOTS 21

L’Ajuntament deixa obert el pavelló, però suspèn les activitats infantils. Foto: Cedida

A partir de les indicacions i de les mesures iniciades per les autoritats sanitàries d’administracions superiors, l’Ajuntament de la Selva del Camp ha adoptat diversos acords de caràcter preventiu davant l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 i de la malaltia del Covid-19 que ocasiona.

La més immediata és la suspensió de la Festa de l’Arbre prevista per aquest diumenge, així com l’aturada de totes les activitats de l’àrea de Formació tant al centre Gil Cristià (dansa, pintura, ceràmica…) des d’aquest divendres 13 fins al 30 de març, amb possibilitat de prorrogar la decisió en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries.

En l’àmbit educatiu, seguint les decisions del departament d’Educació per als centres escolars, queden suspeses també a partir de demà les classes de l’escola música, l’escola d’idiomes, el Pla de Transició al Treball (PTT) i el servei de les dues escoles bressol municipals Anna Frank i el Poniol. De la mateixa manera, s’han aturat els assajos del musical que anualment prepara l’escola de música conjuntament amb els centres educatius locals i s’ajornen les representacions previstes per l’últim cap de setmana de març i el primer d’abril.

També queda ajornada la festa dels Tres Tombs, programada pel dia 29, i es treballa per intentar recuperar-la de cara a la tardor.

En l’àmbit de Joventut, queden cancel·lades totes les activitats del Casal Jove, tot i que l’àrea de Cultura manté el concert de petit format «El violoncel de Pau Casals» programat per aquest diumenge. També es manté oberta la biblioteca municipal, tot i que queden cancel·lades les activitats de la biblioteca infantil fins a final de mes. Per altra banda, però, es manté el taller de creació literària i el club de lectura d’adults previstos per la pròxima setmana.

Pel que fa a l’esport, s’ha deixat en mans de cada club que es mantinguin els entrenaments dels seus equips a porta tancada, però les competicions queden supeditades als acords de cada federació. Pel que fa a les instal·lacions del poliesportiu municipal, es mantindrà obert al públic però queden suspeses les activitats infantils dirigides que promou l’Ajuntament, així com també el torneig de l’Amistat de Taekwondo.

L’àrea d’Atenció Social manté les mesures que ja s’apliquen des de la passada setmana en l’àmbit de la residència i el centre de dia el Vilar. Concretament, estan restringides les visites, amb obligació de desinfectar-se les mans a l’entrada i sortida, i el centre de dia es reserva només per als usuaris habituals. En el cas del Casal d’Avis municipal, també quedarà tancat a partir de demà.

Malgrat la notable complexitat de la situació, des de l’Ajuntament de la Selva es recorda que totes aquestes mesures són de caire preventiu i es demana a tots els convilatans i convilatanes que actuïn de forma responsable, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i evitant caure en situacions d’alarmisme.