.

.

TOTS 21

L’alcalde, Josep Masdeu, presentant la campaya

Conscienciar per frenar l’expansió de la Covid-19, aquest és l’objectiu de la campanya divulgativa «La teva prevenció salva vides» que aquest divendres ha presentat l’Ajuntament de la Selva del Camp i que s’estendrà pels carrers del municipi a partir dels pròxims dies amb la col·laboració de voluntaris de la Creu Roja.

La iniciativa es farà a peu de carrer, aconsellant i distribuint material explicatiu sobre la malaltia entre els veïns i veïnes del poble. L’objectiu és poder incidir sobretot entre aquelles persones que no segueixen correctament les indicacions de les autoritats sanitàries i les que traslladin dubtes als mateixos voluntaris.

Per tal de transmetre els consells sanitaris a la població l’Ajuntament ha editat cartells i díptics amb diverses imatges relacionades amb la Covid-19 on s’expliquen les principals mesures a tenir en compte per tal d’evitar la seva propagació, com ara el manteniment de la distància social, la higiene de mans i l’ús sempre de la mascareta. El material també fa especial referència a les reunions socials, tot insistint a evitar les trobades fora del cercle més íntim, i més encara quan en les darreres hores s’han confirmat 9 nous contagis al municipi en un brot originat en l’àmbit familiar.

La campanya donarà especial importància als diversos grups d’edat i al contacte social es desenvoluparà entre l’1 i el 10 de setembre. Una dotzena de voluntaris realitzaran tasques informatives per les places i carrers més transitats del poble, a la vegada que un grup de voluntaris més joves faran torns nocturns entre les 22.00 h. de la nit i la 01.00 h. de la matinada per tal d’incidir sobretot entre les franges d’edat més joves.

La iniciativa es completarà amb la distribució de 30.000 mascaretes durant els pròxims dies entre tots els veïns i veïnes del municipi amb l’objectiu que cada selvatà i selvatana disposi almenys de cinc unitats pròpies d’aquest element de protecció.

L’alcalde de la Selva, Josep Masdeu, ha estat l’encarregat de presentar la iniciativa en companyia de la regidora de Salut, Judith Fontanillas. Masdeu s’ha mostrat molt preocupat pel brot que s’ha confirmat en les darreres hores al municipi i, tot i estar localitzat en un sol bloc d’habitatges, ha insistit en el fet que «cal no abaixar la guàrdia i ser conscients que són moments claus». Igualment considera que «fins ara hem treballat bé les mesures de contenció i de responsabilitat social, però no podem relaxar-nos, perquè en un sol dia hem passat de tenir 2 casos a multiplicar-los per quatre. Si la situació va a més, les mesures hauran de ser molt més dràstiques i problemàtiques per tothom i no ens ho podem permetre». El màxim dirigent municipal creu que tots els convilatans «hem de col·laborar amb responsabilitat pel bé de la resta de veïns i veïnes i de les nostres pròpies famílies».

Els responsables de l’equip de govern selvatà han agraït el suport de la Creu Roja i als seus voluntàris i voluntàries el seu suport per tal de poder fer possible que la campanya sigui extensible i visible per tots els carrers de la Selva.