.

.

TOTS 21

El director de l'ACA i l'alcalde inauguraran l'equipament   aquest dissabte, enmig dels actes del Vot de Sant Andreu

El director de l’ACA i l’alcalde inauguraran l’equipament
aquest dissabte, enmig dels actes del Vot de Sant Andreu

La Festa Major del Vot de Sant Andreu, amb la qual la Selva commemora la renovació del patronatge de Sant Andreu Apòstol, emmarcarà aquest dissabte els actes d’estrena de la nova estació depuradora del municipi, un dels equipaments més reclamats pel municipi al llarg de gairebé dues dècades i que s’ha convertit en realitat després d’un any d’obres.

La nova planta de tractament d’aigües residuals (EDAR), que ja ha començat a funcionar en fase de proves, ha suposat una inversió de més de 3,1 milions d’euros finançats en la seva totalitat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), mentre que l’Ajuntament de la Selva s’ha encarregat de la redacció del projecte i de l’execució dels treballs en qualitat d’administració actuant. L’acte d’estrena oficial es realitzarà a les 11.00 del matí de dissabte, amb la presència de Lluís Ridao, director de l’ACA, i de l’alcalde del municipi, Jordi Vinyals, entre altres autoritats. També s’oferiran visites guiades als veïns per tal de conèixer les instal·lacions, que es troben al carrer de la Mecànica del polígon la Drecera –al costat de l’antiga EDAR que la Selva va construir als anys 80–, i finalment s’oferirà un vermut amenitzat amb música en directe.

A banda d’estrenar la nova depuradora, la localitat ha programat per aquest cap de setmana nombroses activitats amb motiu de la celebració del Vot de Sant Andreu. De cara a divendres destaca l’obertura d’una exposició sobre els 40 anys de representacions del Misteri de la Selva al Castell, un concert d’orgue i cant coral a l’església parroquial, així com un concert de caràcter més jove amb Doctor Prats, Portobello i DJ Rayo.

Dissabte s’oferirà l’habitual arrossada popular a l’Hort d’Iglésies, a més dels Versots del Diabló i el correfoc, a més d’una actuació d’Hotel Cochambre i Star Ways. La jornada central serà diumenge, amb l’Homenatge a la Vellesa, la sortida del seguici festiu després de l’ofici religiós, així com la diada castellera amb els Xiquets de Reus, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El dia es tancarà amb l’obra de teatre «Agost» a la Defensa Agrària i un castell de focs artificials, mentre que el dilluns els protagonistes seran novament els avis i els més menuts, destacant un concert de la popular Dàmaris Gelabert a l’Hort d’Iglésies.