TOTS 21

Imatge de la reunió telemàtica.

La Confraria de la Sang de la Selva ha celebrat el tradicional capítol de la Vint-i-quatrena, en què es posen en marxa els preparatius de la Setmana Santa selvatana, en un format totalment inèdit. Ha estat a través d’una reunió telemàtica duta a terme dilluns passat, per primera vegada en els seus 400 anys d’història, sense l’habitual petició per treure el Sant Crist que fa el Crister titular donat que enguany, novament, les activitats de Setmana Santa es veuran condicionades per la pandèmia.

Un cop evidenciat que la pandèmia no deixa marge de maniobra, les propostes posades damunt la taula pel capítol han estat la de la recreació sonora de les processons i la celebració d’un acte litúrgic presencial, limitat per l’aforament establert, a l’Església de Sant Andreu.

Alhora, Diumenge de Rams no hi haurà pregó, que serà substituït per una conferència al Castell a càrrec d’Aleix Vall, responsable de la restauració de la Mare de Déu de la Soledat, el grup escultòric del Pas de la Flagel·lació i la figura del Natzarè. Tot plegat es completarà amb la inauguració d’una exposició al mateix recinte on es podran visualitzar els principals elements que defineix l’imaginari de la Setmana Santa selvatana.

Cal tenir present també que finalment s’ha suspès fins a l’any vinent la celebració del 10è Congrés de Confraries, que La Selva del Camp havia d’acollir del 17 al 18 d’abril.

Redacció