TOTS 21

El document, que vol implicar més els selvatans i selvatanes en la presa de decisions municipals, ha entrat en l’última fase de redacció. Foto: laselvadelcamp.org

La nova àrea de Participació de l’Ajuntament de la Selva del Camp enllesteix la darrera fase del nou reglament de participació ciutadana del municipi, una eina amb la qual es vol establir una relació més directe i àgil entre la ciutadania i el consistori tant en les qüestions del dia a dia com en la presa decisions importants d’interès municipal.

Després d’elaborar unes primeres bases i de redactar un esborrany de proposta durant els mesos d’estiu, les línies generals del reglament es van sotmetre a debat amb diverses trobades amb les entitats municipals. A partir d’aquest punt també es va obrir la presentació d’idees als grups polítics del consistori, així com a les veïnes i veïns en general, de manera que fins al passat 30 de novembre va estar obert un procés participatiu per tal de recollir opinions o peticions a afegir en el text final.

El conjunt que propostes se sotmetrà ara a una valoració final amb els diversos grups polítics municipals amb l’objectiu que pugui ser aprovada en la pròxima sessió plenària amb el màxim consens possible.

La idea del nou reglament és que estableixi les condicions i els mecanismes que s’han de seguir a l’hora d’implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions locals, però també de quina manera una persona o entitat podrà presentar peticions, queixes, reclamacions, suggeriments, així com realitzar consultes o, fins i tot, demanar l’ús de locals,equipaments i espais municipals.