.

.

TOTS 21

Muntatge de les activitats musicals de La Selva del Camp. Foto: Canal Camp

La Selva del Camp està vivint una veritable Setmana Santa virtual que tindrà un dels moments clau aquest Divendres Sant amb tres processons virtuals que realment seran musicals i cantades des dels balcons de la vila. I és que La Selva té una tradicio pròpia que uneix música i Setmana Santa, amb peces musicals autòctones que acompanyen les processons i que interpreten els grups i bandes locals. Es tracta d’una iniciativa de la Reial Congregació de la Sang de La Selva del Camp.

Com se seguirà la música? A través de Ràdio La Selva del Camp (105.8), l’emissora municipal local. Els músics sortiran als seus balcons i interpretaran les peces, cadascú des de casa seva, en carrers diferents.

A les 7 del matí de Divendres Sant ‘tindrà lloc’ el Via Crucis del Calvari en versió musical. A les 11:30 hores li arribarà el torn a la funció de l’Agonia i al vespre, alles 22 hores, la processó del Sant Enterrament, que anirà acompanyada del Ball de la Mort, típic de La Selva i dels pocs que hi ha a la província de Tarragona. L’Schola Cantorum i la Banda de Música de la Selva del Camp ens eran els grans protagonistes. Ja porten dies estudiant la partitura i disposen del guinatge dels programes que emetrà Ràdio La Selva.

Les processons de La Selva tenen un guió propi, que el marcarà l’emissora municipal. Els vilatans podran cantar des dels seus balcons o finestres les peces pròpies de cada processó i seguint el compàs. Seran les recreacions auditives de La Selva.

Altrament, sota el lema #ViulaSetmanaSantaSelvatana es pot gaudir aquests dies d’una programació especial sobre la Setmana Santa, amb el suport de Canal Camp, que executa emissions diàries a les 18 hores i reemissions a les 11 hores del matí de l’endemà de diferents processons d’altres anys.

La poesia tindrà el seu espai, amb la col·laboració del rapsode local Josep M. Puig i Baiget. Aquest ha preparat un poema per a cada dia de celebració. A més, la Setmana Santa es podrà viure amb el Mossèn Manel Maria Fuentes i Gasó, qui ha elaborat uns escrits per a la reflexió i la creença i que s’aniran difonen a les xarxes socials.

La celebració es podrà seguir també des del punt de vista poètic, amb la col·laboració del rapsode Josep M. Puig i Baiget, qui ha preparat un poema per a cada dia de celebració.

Redacció