.

.

TOTS 21

Imatge de l’estat de la bassa municipal. Foto: Canal Camp TV

La Selva del Camp s’ha sumat als ajuntaments del territori que s’han vist obligats, davant l’episodi de sequera, a restringir el consum d’aigua. El consistori ha activat el Pla especial d’actuació en situació d’alerta, l’instrument de planificació de l’Agència Catalana de l’Aigua que té l’objectiu de prevenir i avançar-se als episodis d’escassetat d’aigua per tal d’alentir el descens de les reserves hídriques i evitar el desabastiment.

Entre les restriccions de consum urbà que entren en vigor després de la signatura dilluns passat del decret municipal que les avala, figuren la limitació de consum global d’aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, així com la prohibició d’omplir fonts ornamentals, la limitació de fer-ho en piscines, i les restriccions al rec de jardins, arbrats i zones verdes. En aquest darrer cas, els serveis municipals faran ús exclusivament de l’aigua regenerada de la depuradora del municipi.

Per tot plegat, l’ajuntament en col·laboració amb Comaigua han iniciat una campanya de sensibilització ‘No et quedis sec. Tanca l’aixeta’, que vol demanar la col·laboració ciutadana per fer un consum responsable de l’aigua.

L’alcalde, Jordi Vinyals, reconeixia a Canal Camp TV que «tenim una situació preocupant. Hem posat en marxa una sèrie de mesures per a estalviar el consum de l’aigua en espais públics i municipals i començar una campanya per a fer una crida a població perquè tots siguem conscients de la necessitat d’estalviar aigua».

La concessió del minitransvasament de l’Ebre, que arriba a la localitat a través del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), no cobreix el consum de tot el poble en època estival. Un decalatge que habitualment es cobreix amb recursos propis. Però les poques pluges i el consum acumulat des de maig han fet disparar les alarmes. Si la climatologia continua pel mateix camí i la bassa municipal no es pot reomplir, a mitjans de setembre s’haurien de prendre mesures més dràstiques. La solució, a mitjà termini, passa per l’ampliació de la concessió del CAT.

Redacció